Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda posle preokreta upisala treću pobedu

Autor: CZBG, Ivan J

Per aspera ad astra. Zvezda se vratila posle preokreta vratila u meč, preuzela kontrolu u drugom poluvremenu i rutinski privela utakmicu kraju. U Ljubljani, u okviru trećeg kola ABA lige, Olimpija – Crvena Zvezda 72:83 (29:18 13:25 16:21 15:18).

Bez povređenog Feldina (lakša distorzija zgloba) i rovitog Dangubića, Zvezda je dobro otvorila meč, povela je sa 7:2 i tu je stala. Do sredine druge četvrtine, Olimpija je radila šta je htela. Podatak da je primljeno 29 poena za prvu četvrtinu jasno pokazuje da igrači Crvene zvezda nisu uspevali ništa da odbrane. Napad je koliko toliko funkcionisao pa je Zvezda i nekako držala priključak. Najveću prednost, domaćin je imao početkom druge četvrtine, a onda se desilo da je kapiten Olimpije Horvat prvo dobio nesportsku pa odmah zatim i tehničku zbog flopinga te je isključen. To je poremetilo ekipu iz glavnog grada Slovenije pa se na poluvreme Zvezda vratila u meč i uspela da povede. Briljirao je tada Janković, a vrlo dobro su ga pratili Dobrić i Ročesti.

Drugo poluvreme je počelo nervozom u napadu gde je trener Alimpijević izveo Ročestija iz igre i to se pokazalo kao pun pogodak. Ušao je Radičević, pojačana je odbrana i sa nekoliko asistencija Radičevića, Zvezda se odvojila na deset razlike što je i čuvala do samog kraja. Ono što takođe može da raduje armiju Zvezdinih navijača jeste i bolja odbrana nego u prvom poluvremenu. Tamo gde je stao Radičević, nastavio je Ročesti na kraju, pa je Zvezda ipak bez mnogo uzbuđenja privela meč rutinski.

Igrači Zvezde su ispunili cilj, posle tri kola imaju skor 3 0 i kao nepobeđeni ulaze u evroligaški meč. Naredni protivnik Zvezde u ABA ligi biće ekipa Budućnosti, a pre toga ih očekuje teško gostovanje u Kaunasu potiv Žalgirisa.

Photo: Zvanični sajt ABA lige

OLIMPIJA – CRVENA ZVEZDA 73:82
/29:18, 13:25, 16:21, 15:18/

Dvorana: Tivoli.
Sudije: Sreten Radović, Igor Dragojević, Miloš Koljenšić.

OLIMPIJA: Kastrati 6, Barbarič -, Raduloević 2, Oliver 11, Špan 5, Bubnić 3, Badžim 12, Morgan 10, Šćekić -, Betl 17, Jurček -, Hrovat 7.

CRVENA ZVEZDA: Kešelj 2, Radičević 4, Dangubić 5, Lazić 4, Lazarević 2, Antić -, Dobrić 17, Janković 13, Ročesti 16, Lesor 12, Jovanović -, Bjelica 7.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама