Ватерполо Ватерполо/Вести

Zvezda spremna za početak kvalifikacija za Ligu šampiona

Vaterpolisti Crvene zvezde otputovali su u Rumuniju, gde u petak počinju kvalifikacije za Ligu šampiona.

Aleksandar Njegovan

Predstavnik Srbije u drugoj rundi kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje spreman je za mečeve sa domaćom Oradeom, grčkim Vuljagmenijem i ruskim Sintezom. Cilj crveno-belih je jedno od prva dva mesta. Kvalifikacije počinju i u Budimpešti, Sabadelju i i Zagrebu, a u treći krug kvalifikacija plasiraće se dve najbolje ekipe iz svake grupe.

Za razliku od prethodnih sezona, kada je trećeplasirani iz druge runde kvalifikacija takmičenje nastavljao u Kupu Evrope, ove sezone će u drugo evropsko takmičenje proći tim koji bude poražen u trećem krugu kvalifikacija.

– Gledajući ekipu verujem da možemo da ostvarimo taj cilj. Svi su zagriženi, orni da se Zvezda vrati tamo gde joj je mesto, u Evropu – kaže Aleksandar NJegovan za Sportski Žurnal.

Zvezda će u prvom susretu igrati protiv domaće Oradee, a taj meč se igra u petak od 18 sati i 30 minuta.

– To nam je prva prilika za pobedu. Dobro je što tom utakmicom otvaramo turnir jer vidimo šansu za bodove, možda i najveće od sva tri meča. Sve se poklopiloPored Mateje, otišli su im Rađen i nekolicina iskusnih igrača. Ostao im je Gojko Pijetlović, sigurno najbitnija karika u timu. Od njegovih odbrana će dosta toga da zavisi. Ostatak tima uglavnom čine mladi igrači.

Vaterpolisti Crvene zvezde, turnir u Herceg Novom 2017

(Foto: PVK Jadran Herceg Novi)

Dan kasnije od 17 sati protivnik će biti Sintez.

– Iskusni pojedinci, igraju čvrsto, fizički su jaki. Uglavnom sve idu na tu fizičku pripremljenost. Spremni smo da im odgovorimo istom merom. Prethodnih dana smo imali nekoliko sparinga sa Spartakom iz Volgograda, ekipom na isti kalup. To nam je dobro došlo, baš zbog pripreme za Sintez. Gotovo svi u ekipi su im Rusi, izuzev Crnogorca Klikovca koji ih je pojačao ovog leta.

Za kraj, Zvezda će na megdan Vuljagmeniju, u nedelju od devet sati ujutru.

– Igraju brz vaterpolo, zadatak će nam biti da im zaustavimo kontranapade. Od toga sve počinje. Ako u tome uspemo, bićemo bliži cilju.

Ono što je važno, crveno-beli nemaju imperativ. Mlada su ekipa, vrebaće svaku šansu koja im se ukaže. Uz Dejana Savića kraj bazena sve to će da bude mnogo lakše.

– Iako su u timu mladi igrači, svi do jednog imaju kvalitet. Da je drugačije, ne bi bili tu gde jesu. Videće se to u Rumuniji, siguran sam. Iako smo se skoro okupili i sve je novo, verujem da ćemo da ostvarimo cilj – zaključio je Njegovan u razgovoru za Žurnal.

Vaterpolo Liga šampiona, Druga runda kvalifikacija

Grupa E (Zagreb): Mladost, Duizburg, Spartak Volgograd, Jadran Carine.

Grupa F (Budimpešta): Eger, Marsej, OSC, Glifada, Napoli.

Grupa G (Sabadelj): Breša, Sabadelj, Utreht, Mornar Split.

Grupa H (Oradea): Vuljagmeni, Crvena zvezda, Oradea, Sintez Kazanj.

 

Vest preuzeta sa sajta vaterpolo vesti

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама