Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Poraz Zvezde na startu kvalifikacija za Ligu šampiona

Vaterpolisti Crvene zvezde porazom su startovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Vaterpolisti Crvene zvezde, turnir u Herceg Novom 2017

Predstavnik Srbije u drugoj rundi kvalifikacija za najjače evropsko takmičenje učestvuje na turniru u Oradei, gde je u prvom kolu izgubio od domaćeg tima rezultatom 6:3 (2:1, 2:1, 1:0, 1:1). U drugoj utakmici grupe H, ruski Sintez je savladao grčki Vuljagmeni sa 10:7, pa su šanse crveno-belih da se plasiraju u treći krug kvalifikacija sada minimalne.

Rumunski tim poveo je posle tri minuta igre, sa igračem više. Potom je, sredinom prve četvrtine, Ognjen Stojanović promašio peterac, a već u narednom napadu Oradea je duplirala prednost. U poslednjem minutu prvog perioda Đorđe Tanasković je smanjio na 2:1. Posle tri minuta igre u nastavku Nebojša Toholj je poravnao rezultat, ali su u narednim minutima strelci domaće ekipe iz prve četvrtine, Ištvan Šabo i Levente Vančik, postigli po još jedan gol, za vođstvo od 4:2 na poluvremenu. Oradea je u nastavku uvećala prednost, povela 6:2 i pitanje pobednika bilo je rešeno. Konačnih 6:3 postavio je Aleksandar Njegovan 77 sekundi pre kraja utakmice.

Crvena zvezda je u ovom duelu igrala bez Stefana Ilića, koji se razboleo pred početak turnira. Crveno-beli u subotu igraju sa Sintezom, a u nedelju ujutru protivnik će biti Vuljagmeni.

 

Vest preuzeta sa sajta vaterpolo vesti

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама