СДЦЗ Хокеј

Poraz U 14, pobeda U18 nakon produžetaka

Danas su u Mariboru gostovali Zvezdini hokejaši do 14 i 18 godina, predvođeni trenerima Vukašinom Stevićem (U14) i Nenadom Milinkovićem (U18). Stevićevi oklopnici su i pored odličnog otpora u prve dve trećine izgubili 8:1, dok su puleni Nenada Milinkovića slavili sa 2:1 nakon produžetaka.

Image may contain: one or more people, people playing sports and basketball court

Hokejaška, crveno-bela četa do 14 godina (U14), trenera Vukašina Stevića, nakon dva katastrofalna poraza u prva dva kola odigrala je jednu dosta bolju utakmicu protiv Maribora. I pored poraza od 7:1 (2:0, 1:0, 4:1), naši igrači su ostavili znatno bolji utisak i stiče se dojam da će uskoro igrati onako kako se to od njih očekuje. Moramo podsetiti da su naši mladi hokejaši u velikom zaostatku za svojim kolegama iz Slovenije koji su na ledu već od početka avgusta meseca.

U prvoj trećini naši hokejaši su se držali dosta dobro. Ipak odbrana je pokleka u 12. minuti susreta kada je domaćin došao u vodstvo od 1:0, a strelac je bio Brin Rajbenšu. I kada se očekivalo da se na odmor ode tim rezultatom, na samo 40-ak sekundi do kraja naš golman, Uroš Miljković, je ponovno kapitulirao – 2:0 za domaćina, strelac Ian Fingušt.

U drugom periodu igre naši hokejaši nisu iskoristili čak tri puta power-play, a jedini gol je postignut na početku trećine kada je Jan Čerič zatresao našu mrežu.

Poslednji period igre kreće ranim golom Maribora u 47. minuti susreta (strelac Tian Friš Lorber) i isključenjem Zvezdinog golmana Uroša Miljkovića kojeg menja Lazar Ilić. Domaćini odmah koriste igrača više i dolaze do velikih 5:0 (strelac Ian Fingušt). U 51. minuti susreta još jedan gol za domaćina. Ovog puta strelac je Brin Rajbenšu kojem je ovo bio drugi pogodak na ovom meču. A onda, u 54. minuti susreta Zvezda postiže pogodak. Mateja Magić na asistenciju Lazara Laloševića smanjuje vodstvo domaćih na 6:1. Ipak, samo minut posle toga Nejc Bizjak dovodi domaće u vodstvo od 7:1. Do kraja susreta domaćin je postigao još jedan pogodak (Vid Petelin) ali bilo je očito da Zvezda, nakon dve dobro odigrane trećine, nije imala dovoljno snage i koncentracije da istraje do kraja.

Evo šta je posle utakmice rekao Zvezdin trener Vukašin Stević: “Zbog bolesti 2 igrača došli smo sa nepune 3 postave gde smo unapred znali da će biti teško i naporno. Utakmica počinje vrlo čudnom odlukom sudije, u 8. minutu prve trećine, isključenjem do tada vrlo zapaženog Nika Gakovića do kraja utakmice (5+20), što je dodatno otežalo situaciju i potpuno promenilo postave, pa smo nastavili faktički celu utakmicu da igramo samo sa 2 postave. Na kraju druge trećine rezultat je bio 3:0 uz naše ne iskorisćene šanse sa igračem više. Treća trećina donosi veliki pad koncentracije i vidljiv umor naših igrača (4 minuta – 3 gola) tako da tu trećinu gubimo 5:1. Ostaje nam da još jače treniramo i da ispravljamo greške iz utakmica.”

Image may contain: 1 person, playing a sport and basketball court

Što se tiče utakmice između istih protivnika, ali selekcije do 18 godina, viđena je sasvim drugačija utakmica.

U prvoj trećini Zvezda je imala tri puta power-play, a Maribor dva. Ni jedan protivnik nije iskoristio svoje prilike sa igračem više, a onda je u 19. minutu susreta domaćin došao u vodstvo. Žan Flajs je na asistenciju Jana Flajsa i Mauro Polonija zatresao mrežu Zvezdinog golmana Aleksandra Avramovića,

U drugom periodu igre takođe je viđena izjednačena bitka na ledu. Ovog puta Zvezda je ta koja trese mrežu protivnika na samom početku ove trećine. Strelac izjednačujučeg gola bio je Matija Vuković, a asistirao mu je Džordž Tarakan. Do kraja ovog perioda igre Zvezda je opet imala dva puta power-play (Maribor jednom) ali nije uspela da ih realizuje.

U trećem periodu Zvezda ne uspeva da dva puta iskoristi igrača više. Prvo su crveno-beli imali prednost u 45. minuti susreta (4 na3), a onda i 49. minuti, ali mreža domaćih je ostala netaknuta. Do kraja regularnog dela nije bilo golova pa su se igrali produžeci.

A u produžecima Zvezda postiže pobedonosni gol i izlazi iz ovog susreta kao pobednik (1:2). Strelac pobedonosnog gola bio je Strahinja Vdović.

Image may contain: 1 person, playing a sport and basketball court

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама