Ostali sportovi SDCZ

Prvi bod u eliti!!!

Ukoliko se poslužimo fudbalskom terminologijom, možemo reći da smo osvojili “bod veliki kao kuća”.Pet kola šahisti “Crvene zvezde” i njihovi navijači strepeli su kada će biti prekinut niz poraza, i to se napokon i desilo. Posle uzbudljivog susreta sa ekipom “Omladinca” iz Novih Banovaca, krajnji rezultat bio je 3:3. Inače, to je ujedno bio i derbi začelja, pošto je Omladinac pretposlednji sa dva boda, dok crveno-beli imaju bod manje na začelju tabele.

Tvrdo je bilo od samog početka i očekivalo se da će biti dosta nerešenih ishoda. I zaista, viđeno je čak četiri remija. Bez pobednika završene su partije na drugoj, trećoj, četvrtoj i šestoj tabli, dok je tim “Omladinca” važan bod odneo na petoj tabli, gde je Srđan Rogač nadigrao našeg Radovana Govedaricu. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, pobedu za svoj tim i prvi bod upisao je Aleksa Striković, on je na prvoj tabli bio bolji od Siniše Dražića. Sledeći korak za naš tim na ovom šampionatu je da pokuša da zabeleži prvu pobedu!!! Detaljne rezultate svih partija petog kola možete pogledati ovde.

Iako je meč “Crvene zvezde” i “Omladinca” jedini završen remijem, i ostali dueli su bili veoma neizvesni. Najubedljiviju pobedu, od dva boda razlike ostvarila je “Itaka” protiv ekipe “VŠK Sveti Nikolaj”. “Jugović” je pobedio tim “Svetozar Gligorić”, “Sloven” je nadigrao “Jelicu”, a “Sloga” “Naftagas”, dok je slavio i “Novosadski ŠK” u duelu sa “Paraćinom”. Ovako izgleda stanje na tabeli posle pet kola:

#EkipaMp3Bp1
1Jugović (Kać)1318½
2Itaka (Beograd)1219½
3Sloven (Ruma)1217½
4Novosadski ŠK (Novi Sad)1018
5Sloga Amiga (Kraljevo)1016½
6Jelica (Goračići)916
7Naftagas (Elemir)614
8VŠK Sveti Nikolaj (Valjevo)612½
9OŠK Paraćin (Paraćin)313
10Svetozar Gligorić (Pančevo)212½
11Omladinac (Novi Banovci)211½
12Crvena Zvezda (Beograd)110½

Tesni dueli viđeni su i u Novom Sadu, gde se održava Prva liga Srbije za žene. Peto kolo je donelo mnogo neizvesnih partija i male razlike u rezultatima. Jedini nerešen ishod viđen je na meču između ekipa “BAS-a” i “Radničkog” iz Ćuprije. Jelica je za pola pobeda odnela pobedu u meču sa timom “Zlatara, dok su nešto “komotnije” trijumfe ostvarili “Somborski ŠK” nad “Novosadskim ŠK”, odnosno “Jugović” nad “Šahmatnim kružokom”. Najubedljiviju pobedu upisao je “Radnički” iz Rudovaca protiv prestoničkog “Rada”. Rezultate petog kola u konkurenciji dama možete videti ovde.

Posle pet odigranih kola, vrh tabele i dalje drži ekipa “Jelice”, prvi pratilac je “BAS”, dok je “Jugović” pretekao “Rad” i preuzeo treće mesto. Na začelju se bez osvojenog boda nalazi ekipa “Rudara” iz Kostolca.

 

#EkipaMp3Bp1
1Jelica (Goračići)1315
2BAS (Beograd)1013
3Jugović (Kać)1012
4Rad (Beograd)910
5Radnički (Rudovci)710½
6Zlatar (Nova Varoš)610
7Radnički (Ćuprija)59
8Šahmatni kružok (Novi Sad)48
9Somborski ŠK (Sombor)45
10Novosadski ŠK (Novi Sad)36
11Rudar (Kostolac)0

Vest preuzeta sa sajta ŠK Crvena zvezda

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama