Остали спортови СДЦЗ

Prvi bod u eliti!!!

Ukoliko se poslužimo fudbalskom terminologijom, možemo reći da smo osvojili “bod veliki kao kuća”.Pet kola šahisti “Crvene zvezde” i njihovi navijači strepeli su kada će biti prekinut niz poraza, i to se napokon i desilo. Posle uzbudljivog susreta sa ekipom “Omladinca” iz Novih Banovaca, krajnji rezultat bio je 3:3. Inače, to je ujedno bio i derbi začelja, pošto je Omladinac pretposlednji sa dva boda, dok crveno-beli imaju bod manje na začelju tabele.

Tvrdo je bilo od samog početka i očekivalo se da će biti dosta nerešenih ishoda. I zaista, viđeno je čak četiri remija. Bez pobednika završene su partije na drugoj, trećoj, četvrtoj i šestoj tabli, dok je tim “Omladinca” važan bod odneo na petoj tabli, gde je Srđan Rogač nadigrao našeg Radovana Govedaricu. Ipak, kada je bilo najpotrebnije, pobedu za svoj tim i prvi bod upisao je Aleksa Striković, on je na prvoj tabli bio bolji od Siniše Dražića. Sledeći korak za naš tim na ovom šampionatu je da pokuša da zabeleži prvu pobedu!!! Detaljne rezultate svih partija petog kola možete pogledati ovde.

Iako je meč “Crvene zvezde” i “Omladinca” jedini završen remijem, i ostali dueli su bili veoma neizvesni. Najubedljiviju pobedu, od dva boda razlike ostvarila je “Itaka” protiv ekipe “VŠK Sveti Nikolaj”. “Jugović” je pobedio tim “Svetozar Gligorić”, “Sloven” je nadigrao “Jelicu”, a “Sloga” “Naftagas”, dok je slavio i “Novosadski ŠK” u duelu sa “Paraćinom”. Ovako izgleda stanje na tabeli posle pet kola:

# Ekipa Mp3 Bp1
1 Jugović (Kać) 13 18½
2 Itaka (Beograd) 12 19½
3 Sloven (Ruma) 12 17½
4 Novosadski ŠK (Novi Sad) 10 18
5 Sloga Amiga (Kraljevo) 10 16½
6 Jelica (Goračići) 9 16
7 Naftagas (Elemir) 6 14
8 VŠK Sveti Nikolaj (Valjevo) 6 12½
9 OŠK Paraćin (Paraćin) 3 13
10 Svetozar Gligorić (Pančevo) 2 12½
11 Omladinac (Novi Banovci) 2 11½
12 Crvena Zvezda (Beograd) 1 10½

Tesni dueli viđeni su i u Novom Sadu, gde se održava Prva liga Srbije za žene. Peto kolo je donelo mnogo neizvesnih partija i male razlike u rezultatima. Jedini nerešen ishod viđen je na meču između ekipa “BAS-a” i “Radničkog” iz Ćuprije. Jelica je za pola pobeda odnela pobedu u meču sa timom “Zlatara, dok su nešto “komotnije” trijumfe ostvarili “Somborski ŠK” nad “Novosadskim ŠK”, odnosno “Jugović” nad “Šahmatnim kružokom”. Najubedljiviju pobedu upisao je “Radnički” iz Rudovaca protiv prestoničkog “Rada”. Rezultate petog kola u konkurenciji dama možete videti ovde.

Posle pet odigranih kola, vrh tabele i dalje drži ekipa “Jelice”, prvi pratilac je “BAS”, dok je “Jugović” pretekao “Rad” i preuzeo treće mesto. Na začelju se bez osvojenog boda nalazi ekipa “Rudara” iz Kostolca.

 

# Ekipa Mp3 Bp1
1 Jelica (Goračići) 13 15
2 BAS (Beograd) 10 13
3 Jugović (Kać) 10 12
4 Rad (Beograd) 9 10
5 Radnički (Rudovci) 7 10½
6 Zlatar (Nova Varoš) 6 10
7 Radnički (Ćuprija) 5 9
8 Šahmatni kružok (Novi Sad) 4 8
9 Somborski ŠK (Sombor) 4 5
10 Novosadski ŠK (Novi Sad) 3 6
11 Rudar (Kostolac) 0

Vest preuzeta sa sajta ŠK Crvena zvezda

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама