.

Zvezda stigla do prve pobede

Autor: CZBG

Kletva prvog kola je prekinuta. Golovima Pešića i Srnića, Crvena zvezda je savladala Radnički iz Niša rezultatom 3:0 (1:0). Pet hiljada gledalaca može da bude zadovoljno Zvezdinom premijerom u srpskoj ligi.

Foto: Mozzartsport

Crvena zvezda je započela meč u nešto drugačijem sastavu nego u četvrtak. Na golu je umesto Manojlovića koji je otputovao u Španiju bio Kahriman, Le Taleka je menjao Frimpong, a na levom krilu se pojavio supertalentovani Luka Adžić. U napadu je započeo Pešić umesto Boaćija. Upravo je Pešić imao dve kolosalne prilike da u ranom periodu utakmice donese ranu prednost, ali je dva puta šutirao preko gola. Igra se zasnivala preko Kange koji je izgleda prelomio u glavi i počeo da igra u prepoznatljivom stilu. Odlagao je lopte kako Pešiću, tako i na krilo Srniću i Adžiću. Radnički se fokusirao na odbranu svog gola uz povremene polukontre i kontre. Međutim, primarni cilj da odu na poluvreme sa nerešenim rezultatom nisu ostvarili. Tačnije, napad Zvezde je bio bolji i posle asistencije Luke Adžića koji se fantastično snašao i asistirao Pešiću za 1:0. Vredno spomena je i Lukina asistencija za Kangu kada Gabonac nije imao sreće pogodivši stativu.

Drugo poluvreme je donelo evidentnu želju Crvene zvezde da sa drugim golom reši sva pitanja pobednika. Prvo je Kanga pogodio prečku iz slobodnog udarca, a onda je Slavoljub Srnić iskoristio veliki poklon igrača Radničkog koji je bukvalno asistirao Srniću za 2:0. Zvezda je ušla u jedan mirniji deo meča, Milojević je ubacio Milijaša da stane na loptu, Boaći je zaenio Pešića. U tom periodu, viđena je nešto nesigurnija igra našeg tima. Pogrešio je Donald za opasnu situaciju, potom je i Frimpong pogrešio pa je Radnički imao slobodni sa 17 metara, srećom, bez posledica po naš gol. Milijaš je ušao dosta požrtvovano u meč što se isplatilo i vratilo asistencijom za drugi gol Srnića čime je i stavljena tačka na ovaj meč.

https://www.youtube.com/watch?v=cAktnnkAEEM

Ekipu Crvene zvezde očekuje u četvrtak najteži ispit do sad. Na Marakanu stiže Sparta iz Praga. Poželimo našim igračima sreću da probaju izboriti što bolji rezultat za revanš u Pragu.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ 3:0 (1:0)
/Pešić 40, Srnić 57, 87/

Stadion: Rajko Mitić
Gledalaca: 4.916
Sudija: Aleksandar Vasić (Novi Žednik)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Kahriman – Stojković, Savić, Frimpong, Anđelković – Jovičić, Donald (od 82. Gobeljić) – Srnić, Kanga, Adžić (od 58. Milijaš) – Pešić (od 58. Boaći).

RADNIČKI (4-2-3-1): Brać – Petrović, Stanković, Aksentijević, Simeunović – Arsić, Noma (, Tomić (od 59. A. Jovanović), Golubović, Stojanović – Mrkić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама