СДЦЗ Хокеј

Zvezdini hokejaši se ozbiljno pripremaju za sledeću sezonu

Autor: CZBG

Razgovarali smo sa g. Aleksandrom Jakovljevićem, potpredsednikom i upravnim direktorom našeg hokejaškog kluba o pripremama za sledeću sezonu, kontrolnim utakmicama, tim rosteru i novoformiranoj MHL ligi. Evo šta je on rekao za naš portal:

“Zahvaljujem u ime kluba što redovno pratite naš rad i naše aktivnosti. Kao što vam je poznato, sve naše selekcije započele su tzv. suve pripreme (ukupno 8 selekcija svih uzrasnih kategorija). Tu praksu mi sprovodimo oduvek, ali ove sezone poseban akcenat stavljamo na fizičku pripremu seniora, jer napokon imamo tim kakav smo želeli. Okupili smo sve što iole valja u srpskom hokeju i predstoji nam težak rad do početka sezone koja za nas počinje već sredinom avgusta u Minsku, u Belorusiji, gde smo pozvani da učestvujemo na najprestižnijem hokejaškom takmičenju te zemlje – Russlan kup (12 ekipa).

Foto: Aleksandar Jakovljević

Znate, veliki je to sportski događaj u Belorusiji i zaista nam je velika čast što smo dobili priliku da predstavljamo našu zemlju. Igraćemo šest vrlo jakih utakmica sa prestižnim protivnicima i borićemo se svim snagama za što bolji plasman. Zbog toga smo početkom avgusta organizovali petnaestodnevne pripreme na ledu, upravo u Belorusiji, gde ćemo povesti seniore (ali i juniore) kako bi se na vreme i na licu mesta što bolje spremili za pomenuto takmičenje. Takođe, već 24. ovog meseca putujemo u Bratislavu gde ćemo na godišnjem IIHF Kontinental Kup godišnjem sastanku pokušati da dovedemo prvi krug tog takmičenje u Beograd (igra se krajem septembra), kako bi naš klub na domaćem ledu probao da se izbori i za drugi krug tog najprestižnjijeg evropskog klupskog takmičenja gde pravo učešća imaju svi klubovi prvaci svojih zemalja (radi se o Evropi). Zvanični šampion Srbije, HK Beograd, prepustio je nastup Crvenoj zvezdi, u skladu sa našim međusobnim dogovorom od prošle godine. Mi još uvek ne znamo ko su nam konkurenti za domaćinstvo, ali mislim da imamo realne šanse da na glasanju dobijemo većinu. Inače, Srbija se nalazi u takmičarskoj grupi sa klubovima iz Izraela, Turske, Bugarske i Islanda. Cilj nam je da prođemo taj prvi krug i plasiramo se u sledeći, gde učestvuju jače hokejaške zemlje kao što su Poljska, Ukrajina, Letonija, Estonija…

Sa ovim sastavom i pripremama koje ćemo obaviti , siguran sam da ćemo proći prvi krug.

A kada već pominjete tim roster za sledeću sezonu, moram da istaknem da iako kompletiran, vrlo je podložan promenama jer eventualno možemo dovesti još ponekog slobodnog igrača, pošto je prelazni rok zvanično završen. Otprilike znamo ko je slobodan i pregovaramo i dalje.

Osnivanje MHL lige je veliki korak napred za hokej u regionu. Namera i cilj svih nas, koji radimo u hokeju, je da se povezujemo i takmičimo. Na našoj fejsbuk stranici, kao i na vašem sajtu, je sve objavljeno tako da nema potrebe ponavljati se. Ukratko, dolaziće svi koji se budu takmičili u ligi.”

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама