Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda pobedila Dynamic, sledi Mega Leks

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts igraće u polufinalu plej ofa Mozzart superlige protiv ekipe Mega Leksa, pošto su u subotu uveče obezbedili prvo mesto u regularnom delu lige pobedom nad Dinamikom na Dorćolu rezultatom 85:69 (23:19,21:18,21:16 i 20:16).

Utakmica poslednjeg 14 kola lige odigrana je u dvorani Dinamika na Dorćolu pred 500 gledalaca,a crveno-beli su sa skorom 13-1 osigurali prvo mesto i u polufinalu plej ofa će se sastati sa ekipom Mega Leksa.

U prvoj deonici crevno-beli su brzo stekli prednost od nekoliko poena, koju su održavali sve do sredine druge četvrtine kada je Dinamik poveo poenima RAdulovića i Gavrilovića, ali su aktuelni šampioni pojačali ritam i na veliki odmor otišli sa prednošću od 7 poena nakon pogodaka Dobrića, Lazića i Mitrovića.

U drugom delu Crvena zvezda mts je još više pojačala ritam, već sredinom treće četvrtine prednost je bila dvocifrena (41:53), i taj plus održan je do kraja čeetvrtine (53:65) da bi tokom poslednje deonice bio uvećan i do maksimalnih 56:80 nakon trojke Gudurića i dvojke Lazića. Do kraja meča, uz ravnomernu raspoređenu minutažu, crveno-beli su zabeležili rutinsku pobedu, koja će ostati upamćena i po povratku na parket povređenih Simonovića (igrao 22 minuta) i Voltersa.

Kk Crvena zvezda mts:

Volters 4,Tompson 4, Dangubić,Mitrović 2, Lazić 16,Dobrić 5, Simonović 8,Dženkins 10, Gudurić 9,ović 7+7 sk+8as,Kuzić 12, Bjelica 8.

Polufinalna serija igra se do dve pobede, prvi meč na programu je 6.juna, drugi meč u Sremskoj Mitrovici igra se 8.juna, a ukoliko bude bilo potrebno, treći meč zakazan je za 10.jun. Satnice ovih mečeva biće određene naknadno.

 

Скочи на траку са алаткама