Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Pobeda protiv Vršca za 11:1

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts zabeležili su i jedanaestu pobedu u Mozzart Superligi Srbije. Ovoga puta u dvorani Aleksandar Nikolić pred oko 500 gledalaca, savladana je ekipa Vršca, rezultatom 80:55 (19:4, 22:14, 18:16, 21:21).
Na početku utamice, trener Radonjić odlučio se za petroku – Jović, Dobrić, Lazić, Mitrović i Kuzmić. Nakon gotovo dva minuta igre bez postignutog koša na obe strane terena, prve poene na utakmici zabeležio je Dobrić u kontri nakon sjajnog dodavanja Jovića preko celog terena. Zaigrali su momci u crveno – belim dresovima mnogo sigurnije u napadu i do kraja prve četvrtine su diktirali tempo igre. Prepoznatiljivom odbranom gostima iz Vršca puleni trenera Radonjića dozvolili samo 4 postignuta poena u prvih 10 minuta, rezultat 19:4.
Zaigrali su gosti malo bolje u napadu u drugoj četvrtini, međutim, na svaki poen stizao je odgovor na drugoj strani, nakon 4 ipo odigrana minuta rezultat je bio 26:13 u korist branioca trofeja.  Nakon slobodnih bacanja Branka Lazića Zvezda je došla do velikih +20 na 4 minuta do kraja prvog poluvremena, 33:13. Poenima u kontri Milka Bjelice nakon sjajnog dodavanja kapitena Mitrovića otišlo se na veliki odmor rezultatom 41:18 u korist Crvene zvezde mts.
Najefikasniji u redovima crveno – belih bili su Kuzmić sa 9 i Mitrović sa 8 postignutih poena.

Malo oštrija igra u prvih pet minuta drugog poluvremena rezultirala je i nešto sporijem ritmu, ali je ekipa trenera Radonjića sve vreme povećavala prednost, 57:27. I pored serije gostiju u drugih pet minuta treće četvrite, prednost domaće ekipe nije bila ugrožena ni u jednom trenutku, 59:34 uoči poslednjih 10 minuta.

U poslednjoj četvrtini priliku da „iskoriste minute” dobili su i Petar Rakićević i Boriša Simanić.  Upravo su njih dvojica organizovali možda i najatraktivniji napad na utakmici, kada je u kontri Rakićević preko glave bacio alej up pas za zakucavanje Simanića, 71:42 na 5 minuta do kraja utakmice. Do kraja utakmice prednost Zvezde je rasla i pored velikog zalaganja i nešto oštrije igre gostiju u odbrani, pa je rezultat na kraju bio 80:55 za branioca trofeja.
KK Crvena zvezda mts: Tompson 5, Dangubić 3, Mitrović 11 (4as), Lazić 2, Simanić 9, Dobrić 10, Rakićević, Dženkins 7, Gudurić 10, Jović 4 (6sk), Kuzmić 9 (6sk), Bjelica 9.
Ognjen Kuzmić: “Utakmica je bila važna kao i sve do sada, Do kraja moramo igrati na najvišem nivou i tako moramo do polufinala i finala”.

Dejan Radonjić: “Ostala su nam još 2 kola i smatram da je jako bitno da uradimo sve kako bi spremni dočekali početak plej ofa. To nije jednostavno nakon 77 utakmica, i naravno svestan sam problematike sa povredama, ali bez obzira na sve, sa dovoljno inspiracije da u ovih nekoliko dana svi damo puni doprinos, da budemo mnogo bolji nego što smo sada u plej ofu. Kroz ovaj meč mogu da kažem da ima momenata koji ukazuju na to” rekao trener Crvene zvezde mts”.


Crveno-beli u sredu ponovo kao domaćini, igraju utakmicu 13.kola protiv ekipe Borca u dvorani “Aleksandar Nikolić” od 18.30.

 

Скочи на траку са алаткама