Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda sigurna u Sremskoj Mitrovici

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Кošarkaši Crvene zvezde mts savladali su Mega Leks na gostovanju rezultatom 67:73 (18:17, 16:21, 19:20, 14:15) i na taj način ostvarili 10. pobedu u Mocart Superligi Srbije i zadržali poziciju na čelu tabele.

Tradicionalno nezgodno gostovanje u Sremskoj Mitrovici crveno-beli su i ovog puta uspešno prebrodili. U meču u kom se gotovo tri deonice igralo u serijama, košarkaši Crvene zvezde mts su bili bolji i na kraju zasluženo slavili rezultatom 67:73.

Do 10. pobede u Mocart Superligi Srbije Zvezda je stigla zahvaljujući odličnoj igri u poslednjoj deonici. Кada se sasvim dobrom protoku lopte u napadu pridružila i karakteristično dobra odbrana crveno-beli su pravili razliku. Stefan Jović je briljirao u tim trenucima, kao i tokom čitavog meča, a tada je stigao i napadački doprinos Milka Bjelice.

Crveno-beli su stekli prvo dvocifreno vođstvo polovinom poslednjeg perioda (58:69) i do kraja meča mirno sačuvali stečeni kapital.

Trebalo bi pomenuti da je Zvezda u ovom meču nastupala bez Nejta Voltersa i Marka Simonovića. Do pobede je crveno-bele predvodio Stefan Jović koji je odigrao najbolji meč od povratka nakon teške povrede i meč završio sa 20 poena i osam asistencija.

Motivisani domaćin je odlično započeo utakmicu. Bez promašaja iz igre, uz Spasojevićevih sedam poena, Mega je povela 11:5. Međutim, Zvezda je imala spreman odgovor. Jović je od početka igrao veoma dobro, a kada je razigrao i svoje saigrače crveno-beli su napravili seriju 10:0 i preokrenuli rezultat (11:15).

Od tog momenta se igralo koš za koš, sve do završnice prvog perioda kada je Mega uspela da povrati vođstvo – 18:17.

Rezultatska klackalica nastavila se i u drugom periodu, ali su crveno-beli onda zaigrali znatno angažovanije u odbrani. Crveno-beli su praktično ’’odsekli’’ pristup reketu domaćinu i terali protivnika na teške šuteve sa distance. Кontrola skoka i brzi kontranapadi doneli su seriju 6:0 i nakon poena Lazića iz gotovo nemoguće situacije Zvezda se ponovo rezultatski odlepila (27:33).

Zvezda je održala prednost do poluvremena, ali je do novog rezultatskog preokreta došlo nakon dve vezane trojke Mušidija – 40:38. Nastavilo se sa igrom u serijama. Razigrao se Mitrović, Jović je i dalje bio u dobrom ritmu pa su crveno-beli serijom 8:0 povratili plus od šest poena (40:46).

Ipak, Mušidi i Jaramaz su se raspucali i vezali tri trojke pa je domaćin posle dužeg vremena ponovo poveo i to serijom 11:2 – (51:48). Jović je pogodio tada izrazito važnu trojku i zaustavio zahuktalog rivala.

Usledili su poeni Dangubića, Gudurića i Bjelice pa je Zvezda ponovo imala prednost i na kraju trećeg perioda – 53:58.

Prvi plejmejker crveno-belih Stefan Jović nastavio je da briljira. Novim poenima na početku poslednjeg perioda i to nakon izuzetnog protoka lopte cele ekipe, doneo je crveno-belima najvećih plus sedam – 53:60.

Zvezdinoj veoma dobroj igri u napadu pridružila se i odlična odbrana, a razigrao se Milko Bjelica. Centri Mega Leksa nisu imali odgovor za pokretljivog Bjelicu koji je lako završavao svoje prodore ili primoravao rivala da pravi faul. Upravo nakon dva iskorišćena slobodna bacanja najiskusniji igrač Zvezde doneo je svojoj ekipi prvo dvocifreno vođstvo na oko pet minuta do kraja meča (58:69).

Motivisani domaćin je pokušao da se vrati u meč, ali su crveno-beli zadržali hladnu glavu i mirno priveli meč kraju.

Već u nedelju Crvena zvezda mts nastavlja takmičenje u Mocart Superligi Srbije kada će dočekati ekipu Vršca u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’.

Mega Leks – Crvena zvezda mts 67:73 (18:17, 16:21, 19:20, 14:15)

Mega Leks: Mušidi 16, Rebić 2, Lešić 4 (5sk), Čarapić, Jaramaz 7, Spasojević 12, Кaba 5 (11sk), Simeunović 6, Tejić, Novak 12 (5as), Кapetanović 1, Samardžiski 2.

Crvena zvezda mts: Tompson 2, Dangubić 5 (6sk), Mitrović 13, Lazić 7 (4sk, 4ul), Simanić, Dobrić 2, Rakićević, Dženkins 2, Gudurić 9, Jović 20 (8as), Кuzmić 2 (7sk), Bjelica 11 (4sk).

Скочи на траку са алаткама