Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda rutinski do 7-0

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili okončali su ’’prvi krug’’ takmičenja u Mozzart Superligi Srbije bez poraza. Do sedme uzastopne pobede crveno-beli su došli pobedom nad Dinamikom u dvorani ’’Aleksandar Nikolić’’ rezultatom 87:68 (24:16, 17:13, 29:8, 17:31).
Košarkaši Crvene zvezde mts uspešno su zatvorili ’’prvi krug’’ takmičenja u Mozzart Superligi Srbije. Crveno-beli su rutinski savladali Dinamik rezultatom 87:68 i na taj način ostvarili sedmu pobedu u domaćem prvenstvu. Nakon tačno polovine ligaškog dela takmičenja Zvezda je suvereno prva sa sedam pobeda, a takmičenje se nastavlja već u ponedeljak kada će crveno-beli ponovo biti domaćin i to ekipi Spartaka iz Subotice koju su savladali u prvom kolu.
Dinamik je veoma motivisano ušao u meč, ali snaga i kvalitet su bili na suprtonoj strani. Gosti su uspeli koliko-toliko da drže priključak u prvom poluvremenu, ali je Zvezda u trećoj deonici zaigrala odbranu na prepoznatljivom nivou i taj period igre dobila rezultatom 29:6. Prednost je nakon 30 minuta igre iznosila 70:37 pa je poslednjih deset minuta utakmice proteklo u prilično revijalnoj atmosferi. Motivisani rivalje zahvaljujući odličnom šutu za tri poena uspeo da ublaži vođstvo u poslednjem kvartalu, ali vođstvo izabranika Dejana Radonjića nije se dovodilo u pitanje.
Pored sigurno pobede raduje i povratak na parket Nejta Voltersa koji je 10. maja doputovao iz Sjedinjenih Američkih Država. Volters je na parketu proveo 17 minuta i za to vreme ubacio 16 poena uz tri skoka.
Zvezda je šuterski veoma dobro ušla u utakmicu. Tri trojke za samo tri i po minuta trasirale su put ka vođstvu crveno-belih. Pogađali su Dženkins, Dangubić i Bjelica koji je vezao još dva poena, da bi nakon ukradene lopte i polaganja Dženkins postavio na semafor 15:8 na polovini prvog perioda.
Motivisani Dinamik je uzvratio serijom 5:0, ali je minijatura Gudurića – trojka i odlična asistencija za Tompsona, odbila nalet rivala. Zvezda se vratila na plus od sedam poena (20:13). Prednost je bez većih poteškoća održana do kraja prvog perioda i izabranici Dejana Radonjića su na prvi odmor otišli sa osam poena viška (24:16).
Poenima Voltersa završila se prva deonica, a on je definitivno bio u ritmu, verovatno željan košarke. Amerikanac je vezao još pet poena početkom drugog perioda pa je prednost nastavila da raste (29:20).
Dinamik je pružao snažan otpor, ali crveno-beli nisu odustajali u nameri da iz dobre odbrane ostvare što više lakih poena. Kada su uspeli da ubrzaju igru, stekli su i najveću prednost na meču, a taj rezultat je ostao na snazi do poluvremena – 41:29.
Zvezda je silovito počela drugo poluvreme, rešeno da stavi tačku na svako pitanje pobednika. Odlična odbrana i fantastičan protok lopte u napadu nosili su crveno-bele do serije 17:2 i prednosti od čak 27 poena (58:31) nakon trojke Nemanje Dangubića.
Motivisani Dinamik je bio indisponiran Zvezdinom jakom odbranom i više se pitanje pobednika nije postavljalo. Publika u dvorani je imala priliku da uživa u igri crveno-belih koja je bila sve lepršavija i lepršavija.
To se ogledalo i na semaforu. Izabranici Dejana Radonjića su ušli u šuterski ritam i nadogradili fantastičnu igru u odbrani. U celoj trećoj deonici gosti su ubacili osam poena, a Zvezda čak 29. S toga, prednost nakon 30 minuta igre je iznosila čak 33 poena (70:37).
Dinamik je silno želeo da ostavi što bolji utisak i uložio je mnogo truda. U redovima crveno-belih je ponestajalo takmičarskog motiva jer je protivnik već bio rešen pa je serijom 23:4 gost ublažio vođstvo (74:60) .
Na drugoj strani je Ognjen Dobrić odmah uzvratio pogotkom uz faul i zaustavio zahuktalog rivala. Ostalo je tri i po minuta do kraja i plus 17 je bila dovoljna zaliha za mirnu završnicu.
Marko Gudurić:
”Mislim da smo od početka ušli ozbiljno u meč i nametnuli našu igru. Važna pobeda, uspeli smo u svojoj nameri da produžimo pobednički niz.”
Dejan Radonjić:
”Pre svega čestitke Dinamiku na plasmanu u Superligu i partijama koje pružaju. Mi smo ostvarili svoj cilj i želje. Čeka nas naredna utakmica već u ponedeljak.”
Crvena zvezda mts – Dinamik 87:68 (24:16, 17:13, 29:8, 17:31)
Crvena zvezda mts: Volters 16, Tompson 8 (7sk), Dangubić 9 (5sk), Mitrović 2, Simanić 2, Dobrić 5, Simonović 10, Dženkins 18, Gudurić 6 (6as), Jović 6 (7as, 4ul), Kuzmić, Bjelica 5.
Dinamik: Ćirković, Milisavljević 6, Vulikić, Beslać, Lazić 8, Gavrilović 6, Bruks 18 (5sk), Nađfeji 3, Čakarević 11, Radulović 10, Tornjanski 2, Sedmak.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама