Остали спортови

Zvezdine dame posle 19 godina ponovo u prvoj ligi!

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Posle skoro dve decenije ŠК Crvena zvezda ponovo ima žensku ekipu u Prvoj ligi Srbije. U klupskoj istoriji ostaće upisana imena Jadranke Gruić, Teodore Rakić, Marije Stanimirović i Кatarine Ostojić, dama koje su maestralnim igrama omogućile da se Zvezda vrati tamo gde joj je i mesto, u sam vrh domaćeg šaha.

Selekcija koja je oformljena u martu, plasman u elitni rang takmičenja obezbedila je osvajanjem prvog mesta u Drugoj ligi Srbije (grupa Beograd). Crveno-bele dame su zasluženo podigle pehar namenjen najboljoj ekipi lige, osvojivši 14.5 od 16 mogućih poena.

Debitovale su maksimalnom pobedom nad ekipom ŠК Кralj. Rivalke iz Leštana uspele su da im uzmu pola boda (3.5:0.5). Velika borba vodila se u lokalnom derbiju sa ŠК Tadić, gde su zvezdašice ipak na kraju slavile sa 3:1. Plasman u Prvu ligu potvrdile su trijumfom nad selekcijom Radničkog sa maksimalnih 4:0. Ulaskom u elitni rang domaćeg šampionata crveno-bele šahistkinje ispunile su obećanje dato uoči početka takmičenja.

Zvezdine predstavnice bile su najbolje na timskom, ali i na individualnom nivou. Ostvarile su najbolje rezultate svaka na svojoj tabli, a i u procentu uspešnosti zauzimaju prva četiri mesta.

BRAVO ZVEZDAŠICE!!!

Druga liga Srbije (09.05.2017.), konačan plasman:

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама