СДЦЗ Хокеј

Jovica Rus: Rezime sezone U16 i 18

Autor: CZBG

SLO liga 2016-17:
– U16 je završila na četvrtom mestu. U borbi za treće mesto izgubili smo u 3. utakmici od Slavije, u produzetku.
– U18 nismo igrali plej-of (kao i U16 polufinale protiv Olimpije, jer je sa reprezentacijom U18 bilo i pet naših kadeta) zbog U18 prvenstva sveta koje se igralo u Beogradu. Regularan deo prvenstva smo zavrsili na 1. mestu.
U kategorijama U16 i U18 odigrano je 45 utakmica u sklopu SLO lige. Od toga smo bili domaćini u Beogradu samo tri puta. U Beograd su došli samo: Maribor U16, Olimpija U16 i Jesenice U16.
Što se tiče selekcije U16, Marko Dragović je bio drugi strelac lige sa 25 golova i 23 asistencije, dok je Strahinja Vdović bio peti strelac lige sa 21 postignutim pogotkom i 16 asistencija. Što se tiče selekcije U18, prvi strelac lige je naš Vasilije Anđelković sa 15 golova i 2 asistencije, dok je četvrto msto zauzeo Daniel Mihal sa 11 golova i čak 16 asistencija.
Domaće prvenstvo imalo je u konkurenciji samo 3 ekipe: Crvena zvezda, Partizan i NS-Stars.
Odigrane su utakmice samo protiv Partizana i uvek smo pobeđivali sa visokim rezultatom, tako da smo osvojili titule prvaka Srbije u te dve kategorije.
Ovo je bila ekstremno naporna sezona, sa najviše putovanja u istoriji kluba.
Reprezentativne selekcije Srbije U18 i U20, u sezoni 2016-17, vodio je trenerski tim i kompletan staf iz našeg kluba, a na spisku igrača, ogromnom broju, su bili takmičari iz našeg kluba.
Zadovoljan sam zalaganjem i ponašanjem igrača tokom čitave sezone, kao i rezultatima koje su postigli jer su definitivno imali najteži zadatak. Biti stalan gost, tokom čitave lige, je nešto što ni jedna ekipa na svetu ne proživljava. Svi učesnici SLO lige čestitaju i ne kriju divljenje prema našem projektu, deci, trenerima  i cilju ka kome težimo.
Sve bi ovo bilo nemoguće ostvariti da nismo imali ogromnu podršku predsednika kluba, Gorana Đakovica. koji, ovaj izuzetno skup projekat, prati već 15 godina.
Predsednik i Uprava kluba je rešena da nastavi sa ovim pravcem i već tokom prvenstva, koje je održano na Bledu (1. divizija grupe B – 13-21 april), koje su osvojili Slovenci, obavljeni su razgovori sa predstavnicima SLO Saveza i predstavnicima SLO klubova, gde je potvrđeno naše učešće sledeće sezone, u kome ćemo sigurno imati bolji status nego prethodne dve sezone.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама