СДЦЗ Хокеј

Marko Juloski: Rezime sezone za U14

Autor: CZBG

Selekcija U14 je ove sezone (2016/17) igrala na dva fronta. Takmičili smo se u slovenačkoj ligi gde je učestvovalo osam ekipa iz Slovenije, dve iz Austrije, jedna ekipa iz Hrvatske i Crvena zvezda kao jedini predstavnik iz Srbije. Takođe smo igrali i u Regionalnoj ligi sa ekipama iz Hrvatske, Bugarske i Srbije. Takmičenje u Regionalnoj ligi se bodovalo i za domaće prvenstvo.
Krenuo bih od slovenačke lige koja je realno i najkvalitetnije takmičenje u kome smo učestvovali ove godine.
Sa trenerskog aspekta veoma zahtevna liga, kako zbog velikog broja kvalitetnih ekipa, tako i zbog napornih putovanja (skoro pa svakog vikenda). Kada kažem naporna putovanja, mislim na to da smo putovali noću, stignemo tri sata pre utakmice, odigramo utakmicu i odmah nakon iste se vraćamo za Beograd. Ali i pored svega deca i njihovi roditelji su bili istrajni i svaka im čast na tome. Rezultat je ove godine bio u, ne mogu da kažem, drugom planu, ali sam se fokusirao da što više dece prođe kroz ligu i da se upozna sa jednom ozbiljnom ligom kakva je slovenačka. Nismo uspeli da se plasiramo u doigravanje, a za to postoji više faktora.
Jedan sam spomenuo malopre, a to je naporno putovanje gde su slovenačke ekipe bile u prednosti u odnosu na nas. Takođe, izgubili smo neke važne bodove jer nam slovenački Savez nije dozvolio da nadoknadimo neke utakmice koje smo odložili, jer su se igrale radnim danom. Nadoknada bi bila za vreme našeg raspusta, ali nismo uspeli u našoj nameri.
Siguran sam da bi, da smo odigrali te utakmice, selekcija U14 igrala plej-of, a tamo je sve moguće. Ali bez obzira na sve, mislim da smo se pokazali u dobrom svetlu i da će ova grupa dece, uz naporan rad, jednog dana doći do seniorskog sastava našeg kluba.
Što se tiče Regionalne lige tu smo bili zaista superiorni. Merilo toga su i sve četiri pobede nad Hrvatskim predstavnicima, ekipama Mladosti i Zagreba. Zaista su viđene mnogo lepe utakmice protiv obe ekipe iz Zagreba, gde su naša deca pokazala da su ovom trenutku kvalitetnija od vršnjaka iz Hrvatske.
U domaćem prvenstvu Crvena zvezda je i ove godine šampion, ispred ekipa Partizana i NS Starsa iz Novog Sada. Titule u domaćem prvenstvu po meni trebaju da budu prioritet za sve selekcije u našem klubu.
Za kraj da kažem da je kroz sva ova takmičenja prošlo oko 25 dečaka uzrasta 2003/04 godište. Većina njih sledeće godine prelazi u selekciju U16, gde će im ova sezona biti od pomoći da sledeće budu još bolji i iskusniji u nadmetanju sa ekipa iz regiona.
Planova ima dosta za sledeću sezonu, ali o tome ćemo kada dođe vreme.
Ova deca su zaslužila da se piše o njima. Svi ljubitelji  Zvezde treba da znaju da sve selekcije dostojno reprezentuju naš klub i grb koji nose.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама