Фудбал Фудбал/Вести

Božović: Da iz ovoga izađemo jači

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Nakon prvog kola plej-ofa šef stručnog štaba crveno-belih Miodrag Božović za zvanični portal kluba analizirao je 154. večiti derbi.

— Moj utisak je da je utakmica koja je za nama bila dobra, gledali smo derbi sa mnogo šansi i golova. Primili smo dva gola iz prekida, to nije smelo da nam se desi. U tim periodima igre kada smo se vraćali i kada smo igrali dobro primali smo golove. Nismo bili dobri u duelu, ni dovoljno agresivni. Igra se dosta preskakala, bilo je mnogo duela u vazduhu i tu smo izgubili.

Crveno-beli su odlično otvorili drugo poluvreme, ali do kraja nisu uspeli da preokrenu rezultat.

— Žao mi je što nismo na bolji način iskoristili to što smo dobro otvorili drugo poluvreme jer smo imali inicijativu. Ipak, baš tada kad smo najbolje igrali primili smo drugi gol iz prekida koji nas je sasekao. Vraćali smo se mnogo puta ove sezone iz mrtvih, ali ovaj put nismo mogli. Rekao sam već da je Partizan imao psihološku prednost jer mi smo prvi i možemo da izgubimo titulu, a oni su drugi i nemaju šta da izgube. Možda su zato ušli motivisaniji u meč. Ipak, ne vidim razlog da moji igrači imaju nedostatak samopouzdanja jer smo pobeđivali sve do sad. Možda ima straha i nesigurnosti, ali ne bi trebalo da bude tako. Sada moramo da se stisnemo i iz ovoga izađemo još jači.

Trener Božović ocenio je učinak tandema na sredini terena Donald – Le Talek.

— Očekivalo se više od cele ekipe. Što se tiče Le Taleka, nemam nikakvih primedbi. On je jedan od najvećih profesionalaca u ekipi i uvek daje maksimum. Povreda se sigurno odrazila na Donalda, on nije trenirao četiri dana, išao je na terapije. Odradio je samo jedan trening i verovatno mu nije bilo lako da uđe u utkamicu.

Posle utakmice govorilo se i o suđenju u večitom derbiju.

— Lično nemam primedbi na suđenje.

Podrška navijača nije nedostajala po završetku jučerašnjeg meča.

— Podrška navijača nam mnogo znači, sigurno očekujemo da će da nas podržavaju do kraja. Pogovotvo u Кruševcu, očekujem da ih bude još više.

U ovoj sezoni na tri večita derbija fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da zabeleže pobedu.

— Daj Bože da budemo prvi na karaju sezone, pa će derbi da se zaboravi. Bilo je momenata kada Zvezda pobedi dva derbija, pa Partizan bude šampion. Žao mi je zbog navijača što nismo pobedili. Derbi je najveća utakmica, navijači su nam pružali izvanrednu podršku, ali šta da radimo, moramo dalje. Ne možemo sada da stanemo i da se život završi.

Božović se osvrnuo i na izjave iz protivničkog tabora u kojima sumnjaju u regularnost takmičenja.

— Ne nervira me to što čujem u medijima od njih. Svako ima pravo da kaže šta želi. Nama uporno dve godine govore da smo državni projekat, omalovažavaju nas, a mi smo dve godine prvi bez ikakve konkurencije. Nažalost sad je sistem takmičenja takav da smo dobili konkurenciju, ali nadam se da ćemo izdržati i biti prvi na kraju. Najviše bih i voleo da budemo prvi ovako, sa istim brojem bodova. Ne znam na šta je trener Partizana Marko Nikolić mislio u izjavi medijima kada je rekao da mu je nešto na vrh jezika. Ne želim to da komentarišem, u dobrim sam odnosima sa kolegom Nikolićem i stvarno ne znam šta je želeo da kaže.

Trener crveno-belih još uvek ne razmišlja o tome do kada će ostati na klupi Crvene zvezde.

— Sve je još uvek otvoreno. Sada mi je bitno da prvenstvo završimo kako treba, da osvojimo duplu krunu pa ćemo videti. Planovi svakog trenera u klubu koji cilja trofeje su vezani za rezultate.

Iskusni strateg ističe da je svaka sledeća utakmica odlučujuća za njegove fudbalere.

— Imamo još šest utakmica do kraja, sada je svaka kao finale. Nadam se da ćemo prvenstvo završiti kao šampioni, a koliko će nam pobeda biti potrebno sada ne želim da razmišljam o tome niti da kalkulišem. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Svaki meč u plej-ofu je težak, nema lakih. To su utakmice u kojima ekipa pokazuje karater. Imali smo i težak poraz od Borca u Кupu od 1:5, pa se ekipa odmah digla i pobedila 7:2 Čukarički. Neće nam biti lako, Vojvodina je vrlo kvalitetna ekipa, Napredak takođe, videli ste da Mladost iz Lučana može da dobije svakog, tu su i Radnički i Voždovac. Ostale su ekipe koje svakome mogu da pomrse račune. Žao mi je što Čukarički nije tu zato što bi sa njima ovo bilo vrlo interesantno – poručio je Božović.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама