Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Poraz loše Zvezde u derbiju

Autor: CZBG

Ekipa Crvene zvezde je poražena na stadionu Rajko Mitić. Poražena, ali i nadigrana. U 154. derbiju, pred 26.000 posetilaca, Partizan je pobedio rezultatom 3:1.

Sama poseta govori da su mnogi uvideli da se u Srbiji ne igra više fudbal, više to liči na onaj legendarni hrkljuš koga su Nadrealisti opisali pre trideset godina. Ovo ne umanjuje činjenicu da je Partizan danas bio bolji i da je zasluženo dobio Zvezdu koja je većinu utakmice delovala smušeno, bez jasnog cilja i želje da  uradi nešto konkretno. Po ko zna koji put se pokazalo i dokazalo da derbiji pripadaju onom timu ko pobedi na sredini terena. Treba napomenuti da je Grof očajno postavio taktiku. Može se reći i da ga je Nikolić nadmudrio. Iks faktor je bio Tavamba na koga su išle duge lopte. Iskusno je izvlačio Zvezdinog igrača i ostavljao ogroman prostor za Đurđevića i Leonarda.

http://cdn.tf.rs/2017/04/18/154-derbi-FK-Crvena-zvezda-FK-Partizan54.jpgDvadeset šest hiljada ljudi je bar moglo da gleda uzbudljiv derbi. Bilo je šansi na obe strane. Počelo je sa šansom Le Taleka u drugoj minuti utakmice. Posle centaršuta Kange, glavom je šutrao pored gola. Zvezda je imala posed lopte, ali se već u uvodnim minutima videlo da je Partizan danas opasniji i konkretniji. Neuspelu ofsajd zamku nije iskoristio Đurđević koji se u devetoj minuti našao oči u oči sa Filipom Manojlovićem, ali je gađao pravo u njega. Kada imaš koncept i kada znaš šta želiš, dođeš do cilja. Igrao se dvadeseti minut, Frimpong je startovao na  ivici šesnesterca, loptu je uzeo Leonardo i iz slobodnog udarca pogodio gol Filipa Manojlovića. Posle primljenog gola, Zvezda je bila u nogdaunu, opet je Đurđević izašao sam ispred golmana, ali na sreću Zvezdinih navijača, opet je Manojlović skinuo zicer. Probudila se Zvezda pred kraj prvog poluvremena, ali nedovoljno da konkretno ugrozi gol Kljajića. Imao je Boaći jedan dobar šut glavom, ali je golman odbranio njegov šut.
Drugo poluvreme je počelo onako kako se samo poželeti može. Igrači Zvezde su izašli sa namerom da preokrenu rezultat. Tako je i počeo nastavak. Igrao se 48. minut, dugo je lopta bila u poslednjoj liniji Zvezde, Kanga šalje prekrasnu loptu Ruizu na desni bok koji na tacni poslužuje Boaćija za 1:1. Zvezda je nastavila da dominira sredinom terena, Partizan se baš mučio da iznese loptu. Umesto da nastavi tako, desio se pad u ritmu što je Partizan iskoristio. Dao je drugi gol bez igre i dominacije. Posle kornera, Manojlović je pogrešno procenio let lopte, lopta se na petercu odbila od Tavambe i u širokom luku završila u Zvezdinoj mreži. Igrao se 68. minut kada je Partizan poveo ponovo. Pokušavala je Zvezda jalovo, Grof nije promenio skoro ništa, jedino je Srnić ušao umesto Ruiza, ali je to bilo nedovoljno da se pripreti Partizanu. Do kraja, Partizan je odigrao jednu polu kontru, Đuričković je prosledio loptu Leonardu, ovaj prebacio Manojlovića za konačnih 1:3 i dramu do kraja prvenstva.

Foto: Marko Todorović
Partizan se izjednačio sa brojem bodova. Propozicije kažu da u tom slučaju prednost ima ona ekipa koja je posle regularnog dela bila prva. Međutim, ostaje gorak ukus titule (ako je uopšte i bude) posle prikazanog u derbijima ove sezone. Dva poraza i jedan remi su nedovoljni da Zvezdaška populacija bude zadovoljna. Niti imamo igru, niti koncept za Evropu. Da li će Partizan uspeti da uzme titulu u poslednjih šest kola?

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 1:3 (0:1)
/Boaći 48 – Leonardo 21, 79, Tavamba 68/

Stadion: Rajko Mitić;
Gledalaca: 26.112;
Sudija: Danilo Grujić (Niš);

Crvena zvezda (4-2-3-1): Manojlović – Petković, Frimpong, Luković, Ristić – Donald, Le Talek – Plavšić, Kanga, Ruiz (od 75’ Srnić) – Boaći; Klupa: Kahriman, Milošević, Srnić, Poletanović, Milijaš, Adžić, Sikimić;
Partizan (4-4-2): Kljajić – Vulićević, Ostojić, Milenković, Miletić (od 83’ Radin) – Everton, Jevtović, Janković (od 72’ Đuričković), Leonardo – Đurđević, Tavamba. Klupa: Stevanović, Radin, Munir, Đuričković, Mihajlović, Kosović, Đilas.

Žuti kartoni: Donald, Le Talek, Boaći (Crvena zvezda); Everton, Leonardo (Partizan).

Коментар

Кликните да бисте објавили коментар

  • Partizan nije zaslužio Titulu jel je svo vreme drugi. Tako će i biti, nema šanse da dobije sve naredne utalmice. Čak verujem da ćemo ih u Kupu dobiti. Tada će drugačije malo razmisliti. Isuviše su poleteli!

Скочи на траку са алаткама