Фудбал Фудбал/Вести

Frimpong: Da nastavimo niz bez poraza

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Još nešto manje od 24 sata ostalo je do 154. okršaja večitih rivala. Utakmica koja izaziva najviše pažnje u domaćoj ligi ovog puta otvora plej-of Superlige.

Zbog odlične forme u kojoj se njegova ekipa nalazi i važnosti trenutka u kojem meč dolazi štoper Crvene zvezde Abraham Frimpong očekuje da iz teške utakmica njegov tim izađe kao pobednik.

— Sutrašnjoj utakmici ćemo pristupiti isto kao i svakoj u ovoj sezoni. Daćemo sve od sebe kako bismo osvojili nova tri boda. Trudimo se da pobedimo sve utakmice do kraja sezone, a derbi je jedna od njih. Daćemo i više od 100 odsto svojih mogućnosti i videćemo hoće li to biti dovoljno. Vrlo je važno da utakmici pristupimo hladne glave i da budemo koncentrisani od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka, tako će i rezultat sigurno doći. Ukoliko pobedimo bodavna razlika bila bi šest bodova u našu korist samo šest kola pre kraja. Zato sutra moramo da se postaramo da trijumfujemo i da mirnije uđemo u nastavak plej-ofa — rekao je Frimpong.

Čari večitog derbija zvezdin štoper osetio je dva meseca po dolasku u klub.

— Osim rezultata, prvi derbi koji sam odigrao ostao mi je u najlepšem sećanju. Atmosfera je bila fenomenalna, nikada nisam doživeo tako nešto. Navijači su me od prvog dana lepo prihvatili i njihova podrška uvek mi mnogo znači, a posebno na meču koji dolazi u ovako važnom trenutku. Ne sumnjam da će sutra biti pun stadion i da će atmosfera biti ono što će nam uliti dodatnu snagu. Pravi je trenutak da, nakon nerešenog rezultata na debiju, osetim kao je pobediti u večitom derbiju.

Dobrom igrom i sigurnim intervencijama Frimpong se ustalio u prvom timu Crvene zvezde.

— Ovo je još jedna utakmica na kojoj treba da dokažem kvalitet koji posedujem. Zaista imam mnogo samopouzdanja i sigurnosti na terenu, drago mi je što se to vidi i što na taj način pomažem svojim saigračima. Dobro sam se snašao od kada sam došao u klub i raduje me što to ljudi oko mene, i u klubu i navijači, primećuju i cene. To mi je samo jedan od motiva da iz dana u dan budem sve bolji – poručio je Frimpong.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама