Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Radonjić: ”Pokažimo snagu i zajedništvo”

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić sumirao je sezonu u Evroligi i uputio jasan poziv navijačima pred utakmice sa Cedevitom u finalnoj plejof seriji koja počinje već u ponedeljak.
Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su ogroman uspeh i prevazišli sva očekivanja pre početka sezone. U novom sistemu takmičenja Evroliga je donela mnogo uzbuđenja i 30 spektakularnih utakmica iz kojih su crveno-beli čak 16 puta izašli kao pobednici.
Iako su imali fantastičan skor, pokazali najbolju odbranu u Evropi i savladali brojne favorite uključujući prethodna tri prvaka Evrope – CSKA, Real Madrid i Makabi, crveno-beli nisu uspeli da obezbede plasman u Top 8. Ostaje žal za tim, ali i ogroman ponos jer je Crvena zvezda sa višestruko manjim budžetom bila više nego ravnorpavan rival svim rivalima.
Nakon zavšretka evroligaškog puta kratku retrospektivu napravio je trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić:
”Na kraju Evrolige, sumirajući sve što smo uradili kroz 30 kola, izuzetno sam zadovoljan svim onim što smo prikazali u novom formatu takmičenja koju je na našem primeru pokazao svu svoju specifičnost. Sa 16 pobeda, a mislilo se da će biti potrebno mnogo manje, nismo u plej-ofu. Na sve to, treba istaći ogromne napore kojima smo sve vreme bili izloženi. Ali smo i pored njih na svakom meču dali maksimum i otišli daleko preko očekivanog. Iako smo pre samo dva dana igrali mnogo važan meč protiv Budućnosti, potrebno je po ko zna koji put ponoviti, da istog trenutka moramo da prebacimo fokus na sledećeg protivnika”, zastao je na kratko Radonjić, a onda poslao jasnu poruku:
”U ovom trenutku to je Cedevita u finalnoj seriji ABA lige koja će dati učenika Evrolige naredne sezone. Zato je u ovom trenutku od elementarnog značaja da pokažemo snagu i zajedništvo. Siguran sam da će naši navijači, kao i svakoga puta, prepoznati važnost momenta u kome se nalazimo. A, sada je to veoma lako”, zaključio je Radonjić.
Borbenost koju su pokazali crveno-beli u dosadašnjem toku sezone je primer kako se bori za crveno-beli dres. S toga, dodatni pozivi da se ispuni dvorana ”Aleksandar Nikolić” u ponedeljak i utorak, možda i nisu potrebni. Zvezda je to zaslužila!

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама