Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezdin poraz za kraj Evrolige

Autor: CZBG

Igrači Crvene zvezde nisu uspeli da ponove prošlogodišnji uspeh. Na putu ka tome, sprečila ih je ekipa Darušafake nanavši im poraz u poslednjem kolu Evrolige rezultatom 78:62 (25:14, 18:18, 12:17, 23:13). Crvena zvezda ipak treba da bude ponosna na ono što je uradila ove sezone gde je sa najmanjim budžetom kroz odličan sistem koji je postavio Dejan Radonjić imala pozitivan skor od 16 pobeda i 14 poraza.

Charles Jenkins - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Umesto da uđe rasterećeno u ovaj meč, jer nije imala šta da izgubi, Zvezda je ušla stegnuto, Darušafaka je vodila čitav meč, a samo na trenutke je Zvezda igrala kako ume, jako u odbrani i pametno u napadu. Međutim, mali su bili ti intervali dobre igre. Ako se na to doda da su igrači beogradskog tima pogodili samo jednu trojku iz šesnaest pokušaja i da su nadskakani (38 skokova Darušafake napram Zvezdinih 30) , onda ne čudi današnji poraz od ekipe Darušafake koja je odigrala bolje u svim segmentima igre i zasluženo pobedila danas.

Na samom početku meča, uočena je ogromna nervoza igrača Crvene zvezde. Probali su na silu da spuste loptu na Kuzmića što je odbrana Dejvida Blata itekako znala da kazni i napravi seriju od 8:0 na samom početku utakmice. Dobru timsku igru su imali igrači turskog tima sa velikim brojem asistencija, pa ne čudi i 11 razlike na kraju prve četvrtine, bilo je 25:14. Trgla se Zvezda odbrambeno, stisla kod prenosa lopte što je uzrokovalo povaćanom broju prodatih lopti, razigrao se Marko Simonović koji je prodor igrom napravio deset poena, ali za nešto više od egal četvrtine ( 18-18), nedostajao je šut spolja. Takođe, Zvezda bi olako dobro odbranu upropastila lošim građenjem. Naročito je to bilo vidljivo kada je u igri bio Tompson. Na poluvremenu 43:32 za domaćina.
Najbolju partiju srpskog kluba smo videli u trećem periodu igre kada je odsekla Darušafaku u napadu, Dženkins je pogađao sa poludistance, a spuštena je lopta i dole, tako da je Zvezda uhvatila priključak. Na -3, Zvezda promašuje trojku, Bertrans ulazi pod koš uz faul tako da se na poslednji dvominutni odmor odlazi sa -6 što je davalo nadu da jakom odbranom i kojom trojkom, Zvezda može do preokreta. Nažalost, ništa se od toga nije desilo. Prazni minuti kada nije bilo Dženkinsa i Kuzmića su uzrokovali da Darušafaka ode na deset poena. Dve vrlo bitne trojke su dali Anderson i Batuk. Na kraju, stvari u svoje ruke su uzeli Vonamejker i Vilbekin i rutinski priveli utakmicu kraju za konačnih 16 poena prednosti.

Nemanja Dangubic - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Još jednom, sve čestitke igračima i stručnom štabu na ovogodišnjem izdanju u Evroligi. Za tim od koga se očekivalo svega par pobeda, došli su na kraju do 16. Delovao je tim kao mašina dok je bio kompletan, a onda se povredio prvo Dangubić pa motor ekipe Jović. I bez njega smo došli u situaciju da se borimo u poslednjem kolu za prolaz dalje. Nisu uspeli, ali nema mesta očajavanju. Spremiti se za sledeću nedelju što bolje jer nas očekuje dobra Cedevita i vrlo zgusnut kalendar finalnih utakmica. Pionir zalužuje da bude pun i da se da vetar u leđa ekipi koja nas je puno puta ove sezone obradovala. Bravo Zvezdo i hvala ti na svemu.

DARUŠAFAKA – CRVENA ZVEZDA 78:62
/25:14, 18:18, 12:17, 23:13/

Folksvagen Arena
Gledalaca: 4.982
Sudije: Perez Perez, Latisevs, Šemeš.

DARUŠAFAKA: Vilbekin 16, Jagmur, Batuk 3, Vonamejker 22, Klajburn 10, Ulubaj, Moerman 5, Aldemir, Anderson 6, Žižić 11, Bertans 5, Harangodi.

CRVENA ZVEZDA: Volters 3, Tompson 4, Dangubić 9, Mitrović 2, Lazić 2, Dobrić, Simonović 10, Rakićević, Dženkins 12, Gudurić 5, Kuzmić 14, Bjelica 1.

Foto: euroleague.net

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама