Košarka Košarka/Vesti

Radonjić: Da budemo na visini zadatka

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde mts govorio je o utakmici protiv Budućnosti u trećoj utakmici polufinalne serije ABA lige. Meč je zakazan za utorak od 19 časova u Železniku.

Pred košarkašima Crvene zvezde mts je novi veliki izazov. Crveno-beli nakon odlične igre i ubedljive pobede nad Uniksom igraju izuzetno važan meč protiv Budućnosti. Usled zauzetosti dvorane “Aleksandar Nikolić“, Zvezda će Podgoričane dočekati u Železniku. Treći i odlučujući meč polufinalne serije ABA lige zakazan je za utorak od 19 časova.

Zdravstveni status u ekipi nije idealan. Stefan Jović je otputovao u Minhen na detaljne predlege pa će bez njegove pomoći crveno-beli krenuti u pohod ka plasmanu u finale ABA lige. S toga, podrška navijača je potrebna da bi crveno-beli, kako je i sam trener Dejan Radonjić rekao, bili na visini zadatka čitavih 40 minuta.

– Budućnost je u takvom ritmu da iz nedelje u nedelju igraju protiv Zvezde, što im omogućava da mogu i da se odmore i pripreme za duele protiv nas. Budućnost je u prošlom duelu pokazala kvalitet, čvrstom i dobrom igrom, kao i dobrom reakcijom na odlazak Markusa Vilijamsa uspeli su danas savladaju. Moramo da dobrom igrom dođemo do pobede, da budemo značajno kvalitetniji u određenim segmentima, a u odnosu na prošli duel i da dobrom i odgovornom i skoncentrisanom igrom dođemo do pobede i ulaska u finale. Svesni smo da neće biti lako, jer je Budućnost motivisana i porebno je da budemo na visini zadatka svih 40 minuta – rekao je Radonjić koji je imao i poruku za navijače.

– Očekujem ambijent koji će nam biti podrška i da budemo spremni da dobrom igrom odgovorimo i da dođemo do dobrog rezultata – rekao je on uoči pitanja novinara.

Prvo je bilo usmereno na igru u napadu protiv Uniksa koja je predstavlja napredak u odnosu na prethodne mečeve.

– Postoji razlika, jer ja to gledam drugačije i mislim da je manji broj postignutih poena proizvod nečeg drugog i to se pokazalo, jer je nemoguće da u dva dana dođe do takve transformacije. Zadovoljan sam naravno što smo pobedili Uniks, dobrom igrom i što smo se pokazali pred Evropom na način na koji se pokazujemo cele sezone, ali sutra je nova prilika i moramo da budemo mnogo bolji, i ne samo napadački, već i defanzivno. Imali smo u Podgorici problem sa ofanzivnim skokom protivnika, odbranom od pikenrola i poboljšanje na tom planu doneće mogućnost boljeg napada, ali generalno mišljenja sam da je svakako meč protiv Uniksa nešto što donosi povećanje samopouzdanja i to nije sporno. To nije ključno, ali bolje što je tako – detaljno je analizirao Radonjić, koji je potom pričao o fizičkom i mentalnom stanju ekipe.

– Fizički situacija je bolja nego pred meč u Podgorici. Veliki broj igrača odigrao je mnogo bitnih utakmica i svesni smo važnosti i imali smo mnogo situacija kada je bilo ovako. Uostalom i kad igraš za Zvezdu, uvek je velika važnost… Treba da odigramo dobro i to će biti ključna stvar. Ključno je da budemo bolji od Budućnosti i ekipa sa košarkaškog aspekta treba da uradi potrebno.

Usledio je osvrt na povredu prvog plejmejkera Stefana Jovića.

– Ta problematika traje duže vreme. To gledam drugačije i više od dva meseca. Nekoliko puta smo imali momente kad je pokušavao da bude spreman da igra, da izađe iz povrede, tako da imamo različite situacije. Nije tu sa nama, idemo sa ovim timom da guramo do momenta kada budemo njega opet imali u timu… Zadovoljstvo tom situacijom merim rezultatima – zaključio je Radonjić.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama