Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda ispustila pobedu

Autor: CZBG

Težak poraz, najteži do sad. Olimpijakos je i dalje ostao jedina ekipa koju četa Dejana Radonjića nije pobedila. Posle velike borbe i jednog produžetka, Olimpijakos je košom Printezisa 3 sekunde pre kraja odneo pobedu. Na kraju Crvena zvezda – Olimpijakos 64:66 (9:17, 8:13, 26:12, 15:16, 6:8)

Marko Guduric - Crvena Zvezda mts Belgrade - EB16

Ovaj put, Zvezda je bila najbliža da odnese istorijsku pobedu i da zakorači u TOP 8. Posle očajnog prvog poluvremena, zaigrali su beogradski crveno beli mnogo bolje u nastavku i jednostavno nisu imali niti sreće, a ni dovoljno koncetracije u nekim bitnim momentima. Ostaće šteta, jer je Zvezda bez prvog pleja imala gotovo rešenu utakmicu, ali se Printezis pobrinuo da pobeda ode u Pirej.

Kako smo već napomenuli, prvo poluvreme je bilo možda i najlošije poluvreme Crvene zvezde ove sezone u Evroligi. Napad nije postojao. Greške su se nizale i Zvezda je kakav takav priključak držala jakom odbranom. Kada za celo poluvreme date svega 17 poena i imate 12 grešaka, onda se može konstatovati da ste još dobro prošli jer je razlika na poluvremenu bila 13 poena (17:30). Jedino je Dženkins uspevao da pogodi nešto u napadu i to su bile individualne akcije, Olimpijakos je jakom odbranom srušio Zvezdi timsku igru.

Drugo poluvreme i druga slika. Po ko zna koji put, Zvezda se podiže iz mrtvih kada niko drugi ne bi to uradio. Napad je proradio, proradio je i šut za tri poena. Zvezda je uspela da digne i nivo odbrane za stepenik više. Probudio se Marko Gudurić koji je postigao jednu, a još tri su redom postizali Wolters, Simonović i Dangubić. Zvezda je povela na kraju treće četvrtine 43:42. Nastavila je četa Dejana Radonjića da kida u odbrani, Grci koš videli nisu, pa je Zvezda došla i do deset poena ralike pet minuta pred kraj utakmice. Gudurića niko nije mogao da zaustavi. Međutim, pojavio se X faktor u ekipi iz Pireja. Bio je to Agrivanis koji je ubacio devet poena ( dve trojke i koš plus faul) pa se ušlo u egal završnicu. Bjelica je promašio zicer a Lazić dva bacanja tako da ni trojka Marka Gudurića minut pred kraj nije donela toliko željenu pobedu. Vratio je Printazis i otišlo se u produžetke.

Georgios Printezis - Olympiacos Piraeus - EB16
U produžetku se igrao egal. Jake odbrane gde su se poeni davali uglavnom sa linije slobodnih bacaja, a onda 20 sekundi pred kraj na scenu stupaju sudije i poklanjaju poslednji napad Olimpijakosu. Grešili su i do tad, ali se može reći da je ova odluka direktno odlučila pobednika. Slično kao i u finalu Evrolige protiv ekipe CSKA, Printezis pogađa tri sekunde pred kraj. Probao je Dženkins sa pola, bilo je blizu, ali se lopta odbila od obruča i izašla. Nastao je tajac u prepunoj Areni.
Čestitke momcima i Dejanu Radonjiću na borbi, Nisu se predavali i nadamo se da će se ovo vratiti. Ova ekipa definitivno zaslužuje TOP 8.

CRVENA ZVEZDA – OLIMPIJAKOS 64:66 (9:17, 8:13, 26:12, 15:16, 6:8)

Hala: Beogradska arena
Gledalaca: 18.170
Sudije: Damir Javor, Garsija Gonzales, Amit Balak

CRVENA ZVEZDA: Volters 7, Tompson 1, Dangubić 5, Mitrović 1, Lazić 2, Dobrić, Simonović 9, Rakićević, Dženkins 13, Gudurić 14, Kuzmić 8, Bjelica

OLIMPIJAKOS: Grin 8, Birč 2, Jang 1, Papapetru, Spanulis, Vejters 2, Agravanis 16, Milutinov, Printezis 15, Mancaris 17, Atinaiju.

Foto: Euroleague.net

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама