Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Crveno-bele u polufinalu plej-ofa

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Novom pobedom nad MD Zrenjaninom odbojkašice Crvene zvezde plasirale su se u polufinale plej-ofa Superlige. Naše odbojkašice slavile su u Zrenjaninu rezultatom 0:3, po setovima 18:25, 22:25, 20:25.

Crveno-bele su do prvog obezanog odlaska na odmor stekle vođstvo od 8:12 nakon što je poentirala Kristina Đurić. Usledila su tri vezana poena domaćih, a potom i naših odbojkašica na servis Bojane Milenković, posle čega je trener Zrenjaninki zatražio tajm aut. Zvezdine dame su u završnici pojačale, dobri servisi Milke Stijepić i Nikoline Lukić i blokovi Katarine Čanak i Bojane Milenković doneli su našem timu prednost od 15:23 koju su rutinski sprovele u vođstvo u setovima – 18:25.

Posle početnog vođstva Zrenjanina u drugom setu crveno-bele su brzo uspostavile svoju igru i na tehnički tajm aut otišle sa vođstvom od 9:12. Domaće su odmah izjednačile, a onda su se ekipe smenjivale uvođstvu da bi Zvezda sa četiri poena u nizu stekla ključnu prednost u ovom periodu igre (18:21). Zrenjanin se primakao na samo poen zaostatka, ali je blok Čanak doneo našem timu dve set lopte, od kojih je prvu iskoristila Lukićeva – 22:25.

Tokom trećeg seta ekipe su se smenjivale u vođstvu, a Zvezda je oslučujuću prednost stekla nakon tri vezana poena za vođstvo od 15:18. Kapiten crveno-belih Nikolina Lukić je povećala na 16:20, a Jelena Trnić na 17:23. Tačku na pobedu i plasman u polufinale plej-ofa stavila je Milenkovićeva za 20:25.

Odbojkašice Crvene zvezde su sa 2:0 u četvrtfinalnoj seriji eliminisale MD Zrenjanin i plasirale se u polufinale plej-ofa Superlige Srbije. Protivnik našoj ekipi u polufinalu biće pobednik duela Vizura – Dinamo.

MD ZRENJANIN – CRVENA ZVEZDA 0:3 (18:25, 22:25, 20:25) – Rezultat u seriji: 0:2
Zrenjanin – Kristalna dvorana. Gledalaca: 200. Sudije: Đorđe Zelenović i Vladimir Simonović. Trajanje meča: 67 minuta.
MD ZRENJANIN: Koprivica 6, Pavlović 7, Iričanin 13, Marković 4, Nikolić, Papak, Popović (libero), Frajtović 1, Sarić, Terzievska 6. Nisu igrale: Mičeta, Đurđević. Trener: Dejan Desnica.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 11, Čanak 6, Đurić 2, Vukomanović (libero), Radmilović, Milenković 14, Stijepić 10, Lukić 15. Nisu igrale: Sekulić, Đorđević, Bukilić, Ašonja. Trener: Mirjana Musulin.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама