Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda odškrinula vrata TOP 8 faze

Autor: CZBG

Sreća prati hrabre. Tako bi  i mogla da se opiše ova izuzetno bitna pobeda Crvene zvezde u gradu mode. Na kraju, Armani Milano – Crvena zvezda 71:78 (10:25, 21:18, 19:17, 21:18).

Videlo se i danas koliko je Jović bitan šraf i koliko nedostaje ovoj ekipi. Dejan Radonjić je po ko zna koji put ove sezone fantastično skautirao igru protivnika, tako da se za tili čas otišlo na dvocifrenu prednost. Problem je nastao onog trenutka kada je Armani zaigrao presing i jaku odbranu. Falio je u tim trenutcima prvi plej da smiri igru, da nekom lucidnom asistencjom dotuče grogiranog protivnika. Međutim, Zvezda je tim, a naši momci su uspeli da zbiju redove i na kraju pobede Armani.


Kao što smo napomenuli, prva četvrtina kao iz snova. Zvezda je odigrala vrhunsku odbranu, dozvolila protivniku da da samo tri koša iz igre. U napadu je lopta išla brzo, padale su asistencije tako da rezultat od 25:10 u korist našeg šampiona nimalo ne čudi. Đenka je krenuo fantastično na pleju što je dalo mir i sigurnost u napadu. Nastavila je Zvezda da igra sve do sredine druge četvrtine kada je imala i najveću prednost od 18 poena, a onda su stvari počele da poprimaju drugačiji tok. Armani hvata jednocifren minus, ali se na odmor ipak odlazi sa 12 poena. Već tada se primetila nervoza prouzrokovana jakom odbranom Milana. Videlo se u izgubljeim loptama i lošim odabirom šuta. Zahvaljujući raspoloženom Guduriću, Dženkinsu i Marku Simonoviću, na poluvremenu je bilo 43:31.

Drugo poluvreme je donelo nove muke. Unutrašnji tandem Milana koga su činili srpski reprezentativci (Mačvan i Raduljica) su pravili ogromne probleme u napadu, a Armani je preuzeo i kontrolu skoka, tako da su znali da poentiraju iz drugog, a ponekad i trećeg napada. Ako je išta Zvezdu održavalo u plusu, to su bile trojke. Dve veoma bitne je postigao Volters, jednu Bjelica i jednu Marko Gudurić. Napad gotovo da nije funkcionisao, tek je krajem treće deonice viđena prva asistencija. Na kraju treće, rezultat 60:50. Početak četvrte je doneo šok za naše navijače kojima se uvukla nervoza. Za nepuna dva minuta, Armani pravi seriju 8:0 i počinje da diše za vratom. Srećom po naš tim, kada su stale trojke, pojavljuje se Ognjen Kuzmić koji je bukvalno sam nosio Zvezdu ka pobedi. Pogađao je dosta dobro slobodna bacanja, skupljao otpatke posle promašaja i vratio Zvezdi prednost od osam poena. Kada je Marko Simonović minut i po pred kraj meča pogodio trojku, svima kojima su crveno bele boje u krvi su mogli da odahnu. Zvezda je konačno uspela da prelomi meč i da osvoji preko potrebne bodove u borbi za TOP 8 fazu.
Čestitke igračima i stručnom štabu na velikoj pobedi. Zvezda je sada na skoru 15-11 i velike su šanse da se plasira dalje. Ono što je mnogima bio samo san, sada je postala skoro pa java. Međutim, potrebne su još dve pobede kako bi bili 100 % sigurni u prolaz. Na kraju, vredi pohvaliti i veliki broj navijača i simpatizera kluba koji su došli u Milano pa se sticao utisak da se igra u Beogradu a ne u Italiji.

Sledeći meč, crveno beli igraju protiv crveno belih iz Pireja.

EVROLIGA, 26. KOLO:

Olimpija Milano – Crvena zvezda 71:78  (10:25, 21:18, 19:17, 21:18)

Dvorana Mediolanum forum
Sudije: Jerezuelo, Latiševs, Fric

OLIMPIJA MILANO: Meklin 9, Hikman 14, Raduljica 4, Mačvan 8, Paskolo 11, Đardini, Ćinćarini 7, Sanders 12, Abas 6, Ćerela

CRVENA ZVEZDA: Volters 8, Tompson, Dangubić 3, Mitrović, Lazić 7, Dobrić, Simonović 13, Rakićević, Dženkins 11, Gudurić 12, Kuzmić 15, 7sk, Bjelica 9

 

 

Скочи на траку са алаткама