Кошарка Кошарка/Вести

Radonjić: “U nedelju svi kao jedan!”

Izvor: Zanični sajt KK Crvena zvezda

Trener Dejan Radonjić na konferenciji posle pobede nad ekipom Budućnosti imao poruku za sve navijače crveno-belih:
“Insistiram da se da se u nedelju u ‘Pioniru’ vidi prava Zvezda, na svim mestima, a ne samo na terenu. Moramo da se ‘stisnemo’ u ovom trenutku, svi”, rekao trener Crvene zvezde mts.
Na konferenciji za medije nakon završetka regularnog dela sezone, trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić govorio o ovoj pobedi, ali mnogo više o onome što čeka crveno-bele u predstojećem periodu:
“Očekivano težak meč, iz više razloga. Prvo, igrali smo protiv Budućnosti koja ima kvalitet i ogromno iskustvo. Bili smo svesni da će doći motivisani zbog važnosti meča. Bilo je teško i zbog svih prisutnih okolnosti, koje nas opterećuju već duže vreme, pa smo primorani da određenim momentima prilagođavamo neke stvari. To nije lako i posebno nije lako u trenutku u kojem se mi nalazimo.Vraćaju se igrači iz povrede, vraćamo ih u ritam, na sve to bi trebalo da se svi zajedno vratimo na neki nivo i stepen uigranosti, uz neprestano menjanje pozicija na dva-tri dana. Situacija je kompleksna”
Ekipa već u sredu putuje za Milano, a nakon toga sledi izuzetno teška serija: Budućnost u nedelju, Olimpijakos, Barselona, Budućnost u Podgorici…sve u samo 7 dana!
“Već sad razmišljamo o tome šta nas čeka sutra, jer prekosutra putujemo, a dan posle toga igramo meč. Ovo nam je bio 54. meč dosad. Za razliku od ABA ligaša koji su završili takmičenje, kao i od timova koji su ušli u plej-of, imamo daleko više odigranih mečeva. Od nekog manje, od nekog više, ali su opterećenja za nas ogromna. Nadam se da ćemo uspeti sve da iznesemo… Spremamo se za narednog protivnika, a tek onda ćemo razmišljati o Budućnosti”.
Nakon toga, trener crveno-belih je izlažući sve teškoće sa kojima se po prvi put, u novom formatu EL, susreće ekipa, imao i poruku za navijače Crvene zvezde:
“Ono što svakako nije dobro je što ulazimo i u peti ciklus od dva evroligaška meča u nedelji. Igramo najvažnije mečeve u sezoni u jednom ciklusu, a svi znate dobro koliko je teško. I jedini smo u Evropi koji mora da izdrži sve to. Jedini. Imali smo opterećenja i prošlih sezona, ali nikad ovako. Zato i tražim i insistiram da se vidi prava Zvezda na svim mestima u nedelju. Na svim mestima, ne samo na terenu! A, mi ćemo na terenu dati sve od sebe, kao i uvek kad treba.Moramo svi da se stisnemo kao jedan” rekao je trener crveno-belih.

 

Скочи на траку са алаткама