Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Crveno-beli za vikend u Novom Pazaru brane trofej Kupa

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

U prostorijama Odbojkaškog saveza Srbije održana je konferencija za medije povodom Finalnog turnira 52. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša.

U polufinalu Kupa Srbije crveno-beli, koji su u svojoj istoriji 13 puta osvajali pehar namenjen pobedniku nacionalnog Kupa, će odmeriti snage sa domaćinom turnira Novim Pazarom.

Potpuno smo svesni težine utakmice koja nas očekuje u polufinalu. Uz respekt prema svim ekipama, ali kada se Finalni turnir Kupa igra u Novom Pazaru, onda je najteži protivnik upravo Novi Pazar. Naravno i zbog kvaliteta igrača, ali i zbog atmosfere koja će vladati na tribinama. Putujemo u Novi Pazar sa svojim željama i siguran sam da će moji igrači, kao što su cele ove godine radili na treninzima, i na ovom turniru dati sve od sebe. Potpuno smo spremni da odigramo jedan dobar turnir – izjavio je Dragan Kobiljski, trener Crvene zvezde.

Kapiten naših odbojkaša Nikola Munćan veruje da će publika imati šta da vidi i da će uživati.

Igramo protiv Novog Pazara koji igra na domaćem terenu i pred svojim navijačima. Verujem da će biti jedna uzavrela atmosfera, kao što je svaki put, ali sada sigurno na jednom višem nivou. To će svakako biti plus za Novi Pazar. Što se tiče forme naše ekipe, mislim da nam je prijalo to što je Finalni turnir Kupa pomeren. Uspeli smo da podignemo formu na viši nivo u proteklom periodu. Nalazimo se u dobrom ritmu i očekujem dobru utakmicu. Obično u ovim situacijama imam običaj da pozovem publiku da dođe u što većem broju, ali verujem da je domaćin maksimalno radio na tome i očekujem dobru igru i kvalitetnu odbojku – rekao je Munćan.

Finalni turnir će se odigrati narednog vikenda, 11. i 12. marta u dvorani Pendik u Novom Pazaru.

U subotu, 11. marta u prvom polufinalu će igrati Novi Pazar – Crvena zvezda (18.00 – RTS 2) i Kosovska Mitrovica – Vojvodina NS Seme (20.30). Finale će se odigrati u nedelju, 12. marta od 18 časova, uz direktan prenos na RTS 2.

Na Finalnom turniru će suditi međunarodne sudije Goran Gradinski, Ivan Lazarević i Vladimir Simonović, i nacionalni sudija Đorđe Zelenović.
Čedomir Nedeljković je određen za predsednika takmičarskog žirija, Dragutin Ćuk za delegata turnira, a Gordan Vilimanović za vrhovnog sudiju turnira.

SENIORI – 52. KUP SRBIJE 2016/2017 – NOVI PAZAR (DVORANA PENDIK):
SUBOTA, 11. MART – POLUFINALE:
NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA 18.00 (RTS 2)
KOSOVSKA MITROVICA – VOJVODINA NS SEME (NOVI SAD) 20.30

NEDELJA, 12. MART:
FINALE: 18.00 (RTS 2)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама