SDCZ Hokej

Milinković: Imamo kvalitet, potrebno nam je vreme da se uigramo

Autor: CZBG, Milan P. 

Veći broj hokejaša, koji su bili pozajmljeni HK Beogradu, vratio se u svoj matični klub (SKHL Crvena zvezda) da pomogne ekipi u utakmicama regularnog dela i plej ofa SLO lige. Međutim, verovatno su kao bomba odjeknula dva poraza od poslednje plasirane ekipe KHL Zagreb, pa smo stoga kontaktirali trenera crveno-belih oklopnika, gospodina Nenada Milinkovića, da čujemo njegovo mišljenje. Evo šta je rekao za naš portal.

Gde vidite razloge poraza protiv ekipe Zagreba?

Nama je prvi put ekipa na okupu, sa momcima iz HK Beograd. Kod igrača Zvezde je primetan umor, kako kod stranaca tako i kod domaćih igrača. Igramo već šestu, sednu utakmicu u poslednjih deset dana. Odigramo dve utakmice, pa pauza gde bukvalno ne izađemo ni na led, pa onda opet dve utakmice. To je ritam koji nas lomi zaista. Tu su i momci koji su izašli iz povreda, koji do sada nisu odigrali njednu utakmicu, tako da i njima treba malo vremena da uđu u ritam. Ipak, sve postave su dale svoj doprinos i mislim da će sve to biti bolje u nastavku sezone.

Da li vas ovi porazi zabrinjavaju budući da se radi o ekipi koja je nominalno slabija od Zvezde? 

To je ekipa sa kojom smo mi već odigrali jednu utakmicu i pobedili 9:3. Nalazi se na poslednjem mestu slovenačke lige. Međutim, taj tim se promenio. Oni su na ove dve utakmice protiv nas imali i tri igrača Medveščaka u svojim redovima. Bodovanje hrvatskih ekipa u slovenačkoj ligi se prenosi njima u njihov plej-of, tako da oni tu tempiraju svoju formu, tako da daleko bolje igraju u ovom delu sezone. Oni su sve podredili hrvatskom plej-ofu, tako da nije iznenađenje što igraju tako. Dobili su i utakmicu pre nas u slovenačkoj ligi, što potvrđuje da su značajno podigli formu pred završnicu hrvatskog prvenstva.

Može li taj umor igrača usled igranja utakmica slovenačke lige i povratak Zvezdinih hokejaša iz HK Beograd da utiče na borbu za titulu koja nam predstoji? 

Pre svega, mi još uvek ne znamo format plej-ofa. Ne znamo za koga će igrači vraćeni sa pozajmice iz Beograda nastupati u plej-ofu naše lige. Neosporno su oni Zvezdini igrači, mislim da za Beograd neće nastupati, a za dalje ćemo videti. Format se i dalje zna, ali treba da se održi sastanak predstavnika klubova i Saveza, nakon čega će se znati sve. Svako ko se bavio sportom zna koliko je važna timska hemija. To se gradi tokom čitave sezone, kroz pobede i poraze. Sada imamo sakupljene momke koji svojim kvalitetom mogu da doprinesu našoj igri, ali mora da prođe neko vreme da bi ekipa pokazala kako će funkcionisati zajedno. Potrebno je određeno vreme, ali mislim da će sve doći na svoje.

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama