СДЦЗ Хокеј

Zvanično pismo HK NS Stars direktoru takmičenja

Izvor: SKHL Crvena zvezda

Poštovani ljubitelji hokeja i svi oni koji pratite i čitate vesti na našem portalu. Imali ste prilike da, u toku današnjeg dana, pročitate dopis predsednika hokejaškog kluba Crvena zvezda, gospodina Gorana Đakovića, a koje je bilo inicirano pismom koje je predsednik hokejaškog kluba NS Stars, gospodin Dragoslav Pajić, uputio direktoru takmičenja SHLS-a. Zato vam u celosti prenosimo pismo gospodina Pajića, a iz razgovora sa našim predsednikom saznali smo da će se u narednom periodu Crvena zvezda još nekoliko puta obratiti javnosti radi svih nepravilnosti koje su napravljene u prethodnom periodu, a vezane su za nastupe igrča Zvezde za HK Beograd, kao i predstojeći plej of.

“Poštovani direktore takmičenja,

HK NS Stars ne prihvata ovaj način igranja plej ofa, s obzirom da nikada nismo zvanično obavešteni da će se plej of igrati na ovaj način. Lično nemam ništa protiv da se HK Beograd uključi u plej of, ali takvo zvanično obaveštenje HK NS Stars nikada nije dobio, a mislim ni ostali klubovi.

Planovi klubova se prave na početku sezone i zato je nedopustivo da se ovakve odluke donose naknadno, bez blagovremenog obaveštavanja klubova. Koliko sam shvatio, ovakav dokument ima samo SKHL Crvena Zvezda koja ga je dobila na sopstveni zahtev. U našem telefonskom razgovoru sam tražio taj dokument. Rekao si mi da je to poslato svim klubovima i da ćeš proveriti i javiti kada je to urađeno. Naravno, da to nikada nje urađeno jer zvanično takav dokument nikada nije ni upućen HK NS Stars.

Pravila i propozicije takmičenja ne mogu da se menjaju u toku samog takmičenja, sem ukoliko ne postoji 100% saglasnost svih klubova učesnika. Smatram da je trebalo završiti redovno igranje plej ofa i HK Beograd uključiti na kraju, ili naći rešenje dogovorom klubova učesnika prvenstva. Da klubovi iz štampe ili u usmenim razgovorima saznaju nezvanično kako će se igrati plej of, više je nego neozbiljno.

Ukoliko se ova odluka ne promeni ili ne nađe rešenje koje će odgovarati svim klubovima, trazim da podneseš ostavku na mesto direktora takmičenja. Zahtevam ubuduće transparentiji rad oko organizacije takmičenja za sve selekcije, a posebno seniorske, koja je ove godine bila više nego loša. U odnosu na prethodnu sezonu, učestvovala su dva kluba manje i to je prilično umanjilo kvalitet seniorskog takmičenja ove godine. Treba ozbiljno razmisliti o povećanju učesnika lige i ozbiljno poraditi na tome, jer se lako može desiti da i preostali klubovi potraže drugi način takmičenja.

Mi želimo, a pretpostavljam i ostali klubovi, da već sada napravimo planove za sledeću sezonu, ali je to malo nerealno, ako cemo u decembru ili januaru saznati (usmeno) za neki novi način igranja prvenstva.

HK NS Stars neće nikada tražiti ničije druge arbitraže, niti će ikada pretiti njima (IIHF ili sl), kao što se dešavalo do sada kada su pojedini klubovi ili pojedinci bili nezadovoljni, ali zahtevamo da se u okviru našeg saveza nađu kvalitetna rešenja i postupa odgovorno, a da oni koji su pogrešili snose posledice.”

Sa poštovanjem

Dragoslav Pajić

predsednik HK NS Stars

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама