Кошарка Кошарка/Вести Кошарка/Извештаји и анализе

Zvezda rutinski do finala

Autor: CZBG

Crvena zvezda je prvi finalista kupa Radivoja Koraća. U prvoj polufinalnoj utakmici, četa Dejana Radonjića je bez veće muke savladala ekipu FMP-a rezultatom 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)

Utakmica je bila rešena već u prvoj četvrtini gde je Zvezda otišla na dvocifrenu prednost. Pokušao je trener FMP-a da poremeti glavni motor ekipe Zvezde Stefana Jovića, tako što je postavio Boldena da ga čuva kako bi sprečio asistencije i ulaz. Međutim, to je otvorilo prostor za ofanzivni skok, a mora se napomenuti da je FMP katastrofalno branio liniju za tri poena, pa je Zvezda upravo dobrim šutem iza linije 6.75 došla do osetnije prednosti. Ta prednost bi bila i znatno viša da je Zvezda bila skoncetrisanija sa linije slobodnih bacanja.

Ovakav splet događaja je omogućio i Dejanu Radonjiću da kalkuliše sa minutima što je bilo itekako potrebno za roviti tim i manjak u rosteru. Prvo poluvreme, Zvezda je igrala dobro ono što najbolje radi, a to je izuzetno jaka odbrana. Posledica toga je i dvocifren broj izgubljenih lopti ekipe iz Železnika. Odbrana je bila usmerena na dvojac Čović Bolden, a njihovi poeni i procenti šuta najbolje potkrepljuju ovu činjenicu. Do poluvremena, Zvezda je vodila 16 poena. Marko Gudurić je briljirao u prvom poluvremenu sa čak 21 poenom šutirajući gotovo bez greške.

Drugo poluvreme je bilo klasično otaljavanje posla što govori da je i razlika na samom kraju bila istakao ona na poluvremenu. Šansu su dobili i roviti igrači, Nate Walters i Milko Bjelica su zaigrali u poslednjoj četvrtini. Valja spomenuti na kraju da je ovo bila još jedna timska pobeda, a kao prilog tome ide i činjenica da su se svi igrači upisali u listu strelaca.

Finale je zakazano za nedelju od 21.00h a ko će biti rival znaće se posle druge polufinalne utakmice u kojoj igraju Mega Leks i Partizan.

CRVENA ZVEZDA – FMP ŽELEZNIK 76:60 (27:14, 21:18, 19:13, 9:15)

Hala Čair
Gledalaca: 4.500
Sudije: Jovčić, Vojinović, Obrknežević

CRVENA ZVEZDA: Volters 2, Tompson 6, Mitrović 4, Lazić 6, Dobrić 5, Simonović 10, Rakićević 2, Dženkins 11, Gudurić 21, Jović 3, Kuzmić 4, Bjelica 2.

FMP ŽELEZNIK: Radanov 4, Čović 4, Davidovac 7, Apić 6, Lazarević 5, Bursać, Šešlija, Kutlešić, Žižić, Ljubičić 18, Ostin 12, Bolden 2.

(FOTO: Star Sport)

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама