Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Poraz Zvezde u Moskvi

Izvor: Zvanični sajt KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su na gostovanju od šampiona Evrope, ekipe CSKA, rezultatom 102:80 (33:26, 25:20, 19:18, 25:16 ). Nakon 22 odigrana kola, crveno-beli imaju skor 12-10.
U okviru 22. kola Evrolige, srpski šampion nije uspeo da napravi novo iznenađenje, pa je ekipa Dimitrisa Itudisa slavila u Moskvi rezultatom 102:80 ( 33:26, 25:20, 19:18, 25:16 ). Pred oko 9000 gledalaca u areni “MEGASPORT”, najbolji pojedinci u timu Zvezde bili su Mitrović sa 16 poena i Dženkins sa 12. U ekipi CSKA, De Kolo je upisao 25 poena.
Crveno-beli su susret u glavnom gradu Rusije nastupili bez povređenih Stefana Jovića i Nemanje Dangubića.
Startna petorka: Gudurić, Volters, Mitrović, Kuzmić, Lazić.
Strpljivom igrom, u uvodnoj fazi meča, izabranici Dejana Radonjića su uglavnom poenima iz reketa stekli prednost 8:3. Sa četiri vezane trojke, CSKA je odgovorio na furiozan start Zvezde, da bi na drugoj strani 5 poena vezao Branko Lazić i vratio rezultat u egal 16:16. Kompletne dve petorke izmenjao je trener Radonjić kako bi svežinom parirao domaćinu, ali je CSKA neverovatnim šutem spolja uz čak 7 ubačenih trojki zadržao prednost 33:26 posle prvih deset minuta. Odličan je bio kapiten MItrović sa 5 poena i 7 asistencija.
Ognjen Dobrić i Dion Tompson istakli su se u prvoj polovini druge deonice, i dobrim rešenjima održavali priključak crveno-belih. Ipak, pad koncentracije u narednim minutima iskoristio je CSKA i koristivši greške srpskog šampiona stekao dvocifrenu prednost 51:39. Napadački dosta dobro poluvreme košarkaša Zvezde, ali je ruski tim sa druge strane bio izuzetno raspoložen postigavši 58 poena naspram 46 srpskog šampiona.
Dobro je Zvezda ušla u nastavak meča i serijom 8:2 uhvatila rezultatski priključak. Međutim, ponovo je na scenu stupio individualni kvalitet ruskog tima i brzom serijom prednost je otišla na do tada maksimalnih 71:56. Borili su se crveno-beli koliko su mogli, ali jednostavno bez Jovića i Dangubića bilo je dosta teško pairati timu kakav CSKA. Pred start poslednje deonice bilo je 77:62.
Poslednja deonica nije donela uzbuđenja, košarkaši Zvezde nisu imali snage da se ozbiljnije suprotstave aktuelnom šampionu, koji je na kraju zasluženo slavio rezultatom 102:80. Bez obzira na poraz u Moskvi, izabranici Dejana Radonjića nastavljaju fantastičnu borbu u najeltinijem evropskom takmičenju. Još osam utakmica je pred košarkašima Zvezde, a naredne dve crveno-beli igraće kao domaćini protiv ekipa Galatasaraja i Bamberga.
Crvena zvezda mts: Volters 7, Tompson 4, Mitrović 16+9as, Lazić 7, Dobrić 5, Simonović 10, Rakićević, Dženkins 12+4as, Gudurić 3, Kuzmić 10, Bjelica 6.

Dejan Radonjić:

“Čestitke CSKA na pobedi. Igrali su dosta dobro, kako ofanzivno tako i defanzivno. Na startu meča su igrali odlično u napadu. U prvoj četvrtini promašili su samo jednu trojku, a pogodili sedam u nizu. Stekli su prednost i nastavili da igraju dosta dobro. U drugom poluvremenu, kontrolisali su utakmicu. Igrali su solidan napad protiv naše najbolje odbrane u Evroligi, i to je bilo to.”

Košarkaši Crvene zveze mts, nastavljaju pakleni raspored mečom u nedelju u dvorani “Aleksanar Nikolić”, protiv ekipe Cibone, potom u utorak gostuju ekipi Karpos Sokolija, a nakon toga sledi put za Niš gde će se srpski šampion boriti za trofej Kupa Srbije.
Foto: EuroLeague

Скочи на траку са алаткама