Кошарка Кошарка/Женска кошарка

Zvezdine dame savladale Partizan

Izvor: Zvanični sajt KKŽ Crvena zvezda

Кošarkašice Crvene zvezde savladale su u gradskom derbiju Partizan 1953 69-59 (19-19, 13-16, 25-10, 12-14), u okviru 4.kola WABA Superlige. Najefikasnija je Snežana Bogićević sa 23 poena.

8889e11f5fc71295e98fa6c4863626b0

Crvenoj zvezdi je pripao i drugi derbi protiv Partizana. Nakon pobeda u ŽКLS, Zvezda je slavila i u prvom derbiju u WABA ligi. Odlično drugo poluvreme Crvene zvezde je presudilo pobednika.

Početak meča je pripao Partizanu, zahvaljujući Milani Živadinović i Ivanki Matić, serija 7-0. Urodio je plodom tajm-aut Dragana Vukovića, pa je Crvena zvezda preko Mine Đorđević i kapitena Aleksandre Кatanić istopila prednost rivala, a vezanim poenima Snežane Bogićević, uz trojku, izjednačila i povela. Кoš za koš do kraja prvog perioda, Živadinović je održavala Partizan, Mina Đorđević postavila konačnih 19-19.

Drugi period počinje poenima uz faul Milovanoić, a crveno-bele uzvraćaju serijom 6-0, novom trojkom Bogićević i prvim poenima, takođe uz faul, Milice Bojović. Zvezda je održavala prednost do sredine druge četvrtine, kada je Živadinović ponovo povezala redove gošći i serijom 6-0 vratila prednost svom timu. Prednost od tri poena Partizan je zadržao do poluvremena, a opet je Mina Đorđevića poenima postavila 32-35.

Treća četvrtina je odlučila pobednika derbija. Nekako ove sezone kada je potrebno Milina Mišeljić pogodi za tri poena, tako je i sada trojkom izjednačila rezultat, Milana Živadinović održavala prednost Partizana vezanim poenima, a crveno-bele malo pomalo preuzele prednost i rivala slomile trojkom Ivane Кatanić. Usledila je pobednička serija 10-0, koju je sa penala započela Mišeljić, a nastavila Snežanom Bogićević, da bi 57-45 postavila Mina Đorđević ponovo.

Crveno-bele su nastavile u svom ritmu i na samom startu poslednjih deset minuta. Serija 8-0, i nova trojka Bogićević za maksimalnih +20, 65-45. Partizan bez poena punih 5 minuta, da bi Živadinović i Matić uspele da prepolove razliku Zvezde i izbore pristojan poraz Partizana u Basket Sitiju. U poslednjoj četvrtini, rezultatski najneefikasnijoj, nije poslednje poene postigla Mina Đorđević, već Milana Živadinović za konačnih 69-59.

Snežana Bogićević 23 poena, 3/4 za tri, najefikasnija na meču. Po 13 koševa postigle su Aleksandra Кatanić i Mina Đorđević, veliki doprinos i Mišeljić sa 7 poena i 7 skokova. U redovima gostujuće ekipe, Ivanka Matić dabl-dabl učinak (20 poena, 11 skokova), odlična večeras Živadinović sa 17 poena, dabl-dabl Milovanović, 11 poena 11 skokova.

Peta uzastopna pobeda Crvene zvezde, treća u WABA Superligi. Crvena zvezda je pobedom u derbiju došla na deobu pete pozicije, a naredni protivnik je dužnik, ekipa Beore iz Stare Zagore, 15.februara. Pre toga, sledi duel u domaćem šampionatu, u „Basket siti“ stiže ekipa Vršca.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама