Фудбал

Crvena zvezda – Zirka 6:2 (4:1)

Izvor: http://www.crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde su nakon odlične i efikasne igre savladali ukrajinskog prvoligaša Zirku.

540-czv-hfdha.jpg

Stadion: U Pafosu
Sudija: Artem Besedin
Strelci: Boaći u 7′, 45′ i 58′, Plavšić u 22′ i 33′, Milić 79′

Crvena zvezda: Manojlović, Petković, Luković, Frimpong, Anđelković, Donald, Le Talek, Kanga, Plavšić, Ruiz, Boaći.
Rezerve: Stanković, Rendulić, Milošević, Milijaš, Milić, Srnić, Pavkov.

Zirka: Lopka, Polemenko, Kisnerenko, Fatiejev, Batina, Lupaško, Zagalski, Čuškov, Šedri, Perin, Sitano.
Rezerve: Soldatenko, Averianov, Drušliuk, Bruno, Zjukov, Zbun, Popov, Akumenko, Matkobožnik, Viklijak.
Trener crveno-belih Miodrag Božović odlučio je da ovu utakmicu počne sa isturenim Boaćijem, odnosno Plavšićem i Ruizom koji su napadali po bokovima, dok je iza njih bio Gelor Kanga. Ovakva postavka Crvene zvezde pokazala se kao dobra, jer su crveno-beli odigrali veoma efikasno prvo poluvreme.

Već u sedmom minutu, nakon dobre asistencije Srđana Plavšića, Ričmond Boaći je smireno šutirao po zemlji i pogodio „malu mrežu“. Zvezda je u potpunosti kontrolisala igru, a ono što raduje je da je veliki broj šansi uspela i da materijalizuje. U 22. minutu, nakon još jednog prodora odličnog Dušana Anđelkovića, Boaći je šutirao ali mu je ovoga puta golman Zirke odbranio. Ipak, lopta je stigla do Plavšića koji je šutirao i uspeo da zatrese mrežu.

U 33′ minutu, proradila je veza Kanga Plavšić. Bio je to brz kontra napad Crvene zvezde, Kanga je poslao odličnu snažnu loptu ka Plavšiću u prostor, a naš brzonogi fudbaler spretno matirao golmana Zirke po drugi put. Fenomenalnu partiju u prvom poluvremenu Srđan Plavšić je krunisao još jednom asistencijom, i to u poslednjim sekundama prvog dela igre. Odlično je Plavšić centrirao na ivicu peterca, a tamo je spreman bio ponovo Ričmond Boaći koji je postigao svoj drugi gol na meču.

Istih 11 fudbalera započelo je i drugo poluvreme. Međutim, naši fudbali kao da su se malo opustili u nastavku, i odmah bili kažnjeni. Manojlović je najpre odbranio zicer; u začetku nove akcije, Kanga je pogrešio, a Ukrajinci su to kaznili i zatresli mrežu. No, na novi gol Crvene zvezde nije se dugo čekalo. Zvezda je preotela loptu posle presinga, do nje je došao Boaći koji je najpre prevario jednog fudbalera, a potom i postigao svoj treći gol na ovoj utakmici.

U igru su tokom drugog poluvremena ušli i Nenad Milijaš, Nemanja Milić i Milan Pavkov. U 79′ minutu, konačan rezultat utakmice postavio je Nemanja Milić. Nakon centaršuta Anđelkovića, Milić je bio na pravom mestu, i uspeo je da i ovu partiju kruniše pogotkom.

Sledeću proveru Crvena zvezda ima u subotu, 11. februara, a protivnik je Volgar.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама