Остали спортови

Zvezdi tri pehara za odličan početak sezone

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Zvezdini podmladak ispunio je obećano pred prvu proveru u novoj 2017. godini. Na tradicionalnom Svetosavskom kupu u Novom Sadu, crveno-beli džudisti osvojili su tri pehara za najbolje takmičare. Priznanje je otišlo u ruke pionirkama, ali i Katarini Jočić i Željku Šipčiću. Uz vredna priznanja, Zvezdin podmladak osvojio je i deset medalja za našu bogatu riznicu od kojih su četiri zlatne, dve srebrne i četiri bronzane.

Pozlatili su se Vojin Ćalović (mlađi pionir, do 50 kg), Željko Šipčić (stariji pionir, do 50 kg), Ana Đekić (stariji pionir do 63 kg) i Katarina Jočić (preko 63 kg) . Zvanje vicešampiona iz Novog Sada poneli su Luka Marić (poletarac, preko 50 kg), Filip Tomše (stariji pionir, do 46 kg) dok su se bronzanim medaljama okitili Nikola Ćirović (mlađi pionir, do 46 kg), Katarina Marić (stariji pionir, do 52 kg), Vukašin Bubanja (mlađi pionir, do 55 kg) i Sara Ružičić (stariji pionir, preko 63 kg).

Kao što je i obećao, Zvezdin poletarac, mladi Luka Marić okitio se još jednom medaljom, i to ovoga srebrnom u konkurenciji preko 50 kilograma i time najavio odlične rezultate u novosadskom Spensu. Davor Kolundžić, trener našeg kluba nije krio zadovoljstvo ostvarenim rezultatima.

– U ovako velikoj konkurenciji jako je teško doći do medalje. Naša deca su prikazala dobre borbe i već imamo dva pehara. Devojčice su najbolje u konkurenciji starijih pionirki, imamo nekoliko muških medalja, što je odlično za prvu proveru u ovoj godini – istakao je Davor Kolundžić, trener DžK Crvena zvezda.

Pehar za najbolju ekipu u konkurenciji pionirki pripao je mladim damama iz Ljutice Bogdana. Ana Đekić, Katarina Jočić i Sara Ružičić tako su nastavile odličan rezultatski niz iz protekle sezone.

– Imala sam četiri borbe, sve sam pobedila na ipon i najbolja sam starija pionirka – bila je kratka ali jasna naša Katarina Jočić.

U Novom Sadu sa zlatnim odličjem okitila se i Ana Đekić. Ona je bila najbolja u konkurenciji starijih pionirki do 63 kilograma.

– Imala sam dve borbe i obe sam pobedila na ipon. Mislim da je bilo teže nego obično, ali biće bolje sledeći put – istakla je Ana Đekić.

Sve pohvale zaslužio je i odlični Željko Šipčić koji je uz zlatno odličje osvojeno u Novom Sadu, dobio i značajno priznanje, pehar za najboljeg takmičara u konkurenciji starijih pionira.

– Na svako takmičenje idemo pre svega da bi smo pokazali šta smo sve naučili na treninzima. Očigledno je da smo dobro radili ali ovo je tek početak godine. Sportski izazovi nas tek čekaju – istakao je Željko Šipćić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама