Остали спортови СДЦЗ

​Crvena zvezda klupski vicešampion Evrope

Izvor: http://www.judoclubredstar.rs

Crvena zvezda je klupski vicešampion Evrope. Istorijski uspeh za crveno beli tim. U velikom finalu   Evropskog klupskog prvenstva u beogradskoj hali Aleksandar Nikolić, Zvezda je izgubila u duelu sa ruskim Nju Strimom posle velike i neizvesne borbe.

Malo, samo osam sekundi je nedostajalo da Crvena zvezda postane klupski šampion Evrope u džudou, Ipak, u duelu odluke Dimitrij Gerasimenko se lavovski borio u duelu sa superteškašom Rusom Mihaljinom. Naš Dima od koga je ruski kolos teži bar 30 kilograma bio je ravnopravan protivnik. Ipak Mihaljin je uspeo da Nju Strimu donese  krunu najboljeg na Starom kontinentu.

Prvi čovek Džudo saveza Srbije i jedini kandidat na predstojećim izborima za predsednika Olimpijskog komiteta Srbije,Ivan Todorovje bio voma zadovoljan ne samo odličnom organizacijom takmičenja već i zbog istorijskog uspeha srpskih klubova, novosadske Slavije i Crvene zvezde.

-Drago mi je da smo kao srpska džudo federacija napravili ovako veliko takmičenje. Obećao sam da će naši klubovi, kao i njihovi takmičari biti prepoznati i priznati u Evropi, što se danas potvrdilo. Hteo bih da čestitam Džudo klubu Slavija iz Novog Sada koji je ušao u finale u ženskom takmičenju kao i Crvenoj zvezdi. Rakovica i Kinezis iz Niša borili su se za bronze i možemo biti ponosni na rezultate naših klubova. Pored 11 osvojenih evropskih medalja, ovu godinu možemo oceniti kao jednu od najuspešnijih u srpskom džudou. Naši klubovi su tradicionalni učesnici evropskih klupskih kupova. To su pre svega Rakovica i Crvena zvezda. Crvena zvezda je bila treća 2014. godine. Rakovica je uvek bila blizu medalje, kao i sada.“ Izjavio je Ivan Todorov.

O kvalitetu Čak 18 timova u muškoj i 14 u ženskoj konkurenciji iz 12 država Starog kontineta odmerilo je snage u Beogradu na Evropskom klupskom šampionatu u džudou. Izuzetno kvalitetno takmičenje na kojem smo imali priliku da vidimo nekoliko olimpijskih, evropskih i svetskih šampiona. Samim tim kvalitet džudoa je bio izuzetno visok, jer im je naša prestonica pružila šansu da sezonu završe “u stilu”. Na našu sreću, to je pošlo za rukom Crvenoj zvezdi, ali i Slaviji iz Novog Sada u ženskoj konkurenciji.

Mnogi bi rekli da su propuštene velike prilike, jer su srpski klubovi izgubili sve borbe za medalje (u mečevima za trećemesto kod muškaraca izgubili niški Kinezis i beogradska Rakovica). Ipak, dva vicešampiona Evrope nikako nije loše, već za ponos. Ima vremena i za zlato, doći će i ono na red.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама