Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Nova ubedljiva pobeda Crvene zvezde

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkašice Crvene zvezde zabeležile su novu ubedljivu pobedu u Superligi Srbije! Crveno-bele su savladale užičko Jedinstvo sa 3:0, po setovima 25:14, 25:10, 25:18, posle samo 63 minuta igre.

Naše odbojkašice su odlično započele meč. Kontrolisale su igru od prvog sudijiskog zvižduka. Zvezda je vodila sa 7:4, potom i 10:6, kada je trener gošći zatražio prvi tajm aut. Naš tim je postepeno povećavao vođstvo da bi nakon drugog tajm auta Jedinstva, blok Nikoline Lukić doneo prednost od 17:10. Smanjile su Užičanke na 18:14, a onda je na servis liniju stala Katarina Čanak koja je odličnim servisima mučila rivalke. Zvezda je munjevito završila prvi set, osvojivši sedam uzastopnih poena (Bojana Milenković 3) – 25:14.

Izabranice Mirjane Musulin su nastavile sa serijom poena i na početku drugog seta. Povele su Zvezdine dame sa 6:0. Trener Jedinstva Dragoljub Janić je brojnim izmenama pokušavao da poremeti igru crveno-belih, ali je na semaforu vrlo brzo stajalo 18:5 za domaće. Zvezda je vodila sa 22:10, kada su gošće naletele na zid iznad mreže, pa su sa tri bloka (Čanak, Sekulić, Đorđević) naše odbojkašice duplirale prednost – 25:10.

Treći period igre je bio i najuzbudljiviji. Ekipe su se smenjivale u vođstvu. Zvezda je mogla do ozbiljnije prednosti, kada je sa dva asa Mile Đorđević, povela 9:7, ali su gošće posle tajm auta uspele da se konsoliduju i ponovo uhvate priključak. Ponovo se igrao “poen za poen”, a crveno-bele su blokom Đorđevićeve i asom kapitena Nikoline Lukić stekle tri poena viška (16:13). Užičanke su prišle na dva poena (18:16), ali su naše odbojkašice opet upalile motore i sa pet poena u nizu uvele meč u mirniju završnicu, pa su na kraju slavile sa 25:18.

Najefikasnija na meču bila je Bojana Milenković koja je osvojila 17 poena. Po 11 poena za crveno-bele osvojile su Milka Stijepić i Nikolina Lukić.

Crvena zvezda trenutno zauzima 4. mesto sa 4 pobede i tri poraza uz 13 bodova, a u narednom 8. kolu dočekuje Jedinstvo iz Stare Pazove.

CRVENA ZVEZDA – JEDINSTVO (U) 3:0 (25:14, 25:10, 25:18)
Beograd – Dvorana: USC Voždovac. Gledalaca: 150. Sudije: Darko Savić i Branislav Jovančić. Trajanje meča: 63 minuta.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 5, Sekulić 1, Čanak 6, Đurić 2, Vukomanović (libero), Radmilović, Đorđević 6, Milenković 17, Stijepić 11, Lukić 11. Nisu igrale: Jejić i Bukilić. Trener: Mirjana Musulin.
JEDINSTVO: Kraković 5, Vojnić 4, Glišović, Stojković 7, Borčić 1, Brđović, Tomašević, Tošić 1, Todorović (libero), Kovačević, Ristivojević 2. Nije igrala: Nenadić. Trener: Dragoljub Janić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама