Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Inspirisana Zvezda pregazila “večitog rivala”

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su ubedljivu pobedu protiv Partizana u 7. kolu Superlige Srbije. Crveno-beli su savladali “večitog rivala” sa 0:3, po setovima 17:25, 16:25, 18:25, za 73 minuta igre.

Od “večitog derbija” se očekuje da bude jedna od najzanimljivijih i najuzbudljivijih utakmica u sezoni, ali se to danas nije desilo. Odbojkaši Crvene zvezde bili su nadmoćni u odnosu na rivala u svim segmentima igre.

Crvena zvezda je vrlo brzo došla do visokog vođstva. As Vuka Milutinovića i blok Nikole Veljovića naterali su da trener domaćih zatraži prvi tajm aut pri rezultatu 3:8 za naš tim. Nedugo zatim crveno-beli su vezali pet poena na servis Dušana Stojsavljevića za prednost od devet poena (5:14). Partizan je uspeo da smanji na 12:18, a Dragan Kobiljski je zatražio tajm aut kako bi smirio svoje izabranike pred završnicu seta. U nastavku, domaćini su previše grešili, što su naši odbojkaši iskoristili da povedu sa 17:25.

Početkom drugog perioda igre Partizan je igrao bolje nego u prvom setu. Imali su domaći vođstvo od 8:5 i 9:6, a onda je Zvezda napravila seriju od 11:2 i potpuno preokrenula rezultat u svoju korist. U tim momentima odlično su servirali Blagojević i Škrbić, a igrači Partizana su dosta grešili. Izmene i tajm auti nisu pomogli “večitom rivalu”, a sa četiri poena u nizu Zvezda je dostigla maksimalno vođstvo (14:23). Crveno-beli su ubrzo duplirali vođstvo u setovima – 16:25.

Naši odbojkaši su nastavili sa odličnom igrom i u, ispostaviće se, poslednjem setu. Milutinović je servirao kada je Zvezda serijom od sedam poena u nizu stigla do vođstva od 3:11, a u glavnoj ulozi je bio Duci Stojsavljević sa 3 poena. Sa dva asa Nikole Munćana crveno-beli su došli do dvocifrene prednosti (6:16) i tada je bilo jasno da će naš tim doći do ubedljive pobede. Blokom Nemanje Mašulović ekipa Dragana kobiljskog je stigla do 11 vezanih meč lopti. Tek šestu crveno-beli koriste, ponovo blokom Mašulovića, i slavlje je moglo da počne – 18:25.

Crvena zvezda već u utorak 29. novembra od 20 časova dočekuje kragujevački Radnički u zaostalom meču 6. kola Superlige.

PARTIZAN – CRVENA ZVEZDA 0:3 (17:25, 16:25, 18:25)
Beograd – Dvorana: SC Sport Eko. Gledalaca: 150. Sudije: Mirko Janković i Igor Miljković. Trajanje meča: 73 minuta.
PARTIZAN: Buša 2, Sretenović, Nedeljković (libero), Batak 1, Ristić 9, Kovač 10, Dragović, Veličković 5, Polomac 3, Ćelić 4. Nisu igrali: Skakić i Perišić. Trener: Vladimir Vasović.
CRVENA ZVEZDA: Škrbić 7, Jevtić (libero), Samardžić 1, Gmitrović, Mašulović 2, Milutinović 7, Stojsavljević 12, Munćan 8, Blagojević 12, Veljović 4. Nisu igrali: Petrović i Nejić. Trener: Dragan Kobiljski.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама