Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Crveno-bele protutnjale kroz Futog

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Sjajan meč u Futogu odigrale su odbojkašice Crvene zvezde! Crveno-bele su u 6. kolu Superlige Srbije veoma ubedljivo savladale Futog rezultatom 0:3, po setovima 16:25, 14:25, 10:25, posle samo 66 minuta igre.

Konačno su se sve kockice složile u timu Crvene zvezde. Sve je besprekorno funkcionisalo i to je rezultiralo najboljom partijom naših odbojkašica u ovoj sezoni.

Nakon uvodnog vođstva domaćih, Crvena zvezda je preuzela kontrolu nad igrom i vrlo brzo je preokrenula rezultat. Sa pet uzastopnih poena crveno-bele su povele sa 5:10. Međutim, Futog je stigao do izjednačenja (12:12), a Zvezda sa dva bloka Bojane Milenković ponovo stiče prednost. Usledio je furiozan završetak seta crveno-belih. Prvo su nanizale šest poena, a potom rutinski došle do vođstva – 16:25.

Crvena zvezda je nastavila sa sjajnom igrom. Četiri poena na početku drugog perioda igre primorala su trenera domaćih da iskoristi prvi tajm aut. Futog se primakao našem timu na samo poen zaostatka (6:7), kada je usledio novi rafal crveno-belih. Pet poena, koje su naizmenično osvajale Lukić i Milenković donele su Zvezdi vođstvo od 6:12. Izmene domaćinu nisu donele željeni rezultat, pa je Zvezda povela sa 10:19. Tri uzastopna poena na servis Milke Stijepić i Zvezda stiže do dvocifrenog vođstva (12:23). Asom Nikoline Lukić crveno-bele su duplirale prednost – 14:25.

Izabranice Mirjane Musulin su u trećem setu bile nemilosrdne prema domaćinu. Vodila je naša ekipa sa 1:6, pa je sa još četiri poena u nizu stigla do 3:11. Prednost Zvezde se konstantno uvećavala, pa je vrlo brzo bila dvocifrena (5:15), kada je Milićević iskorsitio i drugi tajm aut. Poeni Zvezde su nastavili da se ređaju, blok Milenkovićeve, poen Đorđevićeve, pa as Katarine Čanak za 5:18. Blokom Olge Jejić Zvezda je stigla do 15 meč lopti, drugu je iskoristila, pa je naš tim počeo da slavi ubedljiv trijumf – 10:25.

U 7. kolu Superlige Crvena zvezda dočekuje Jedinstvo iz Užica narednog vikenda.

FUTOG – CRVENA ZVEZDA 0:3 (16:25, 14:25, 10:25)
Futog – Hala sportova. Gledalaca: 200. Sudije: Igor Miljković i Anđelko Popović. Trajanje meča: 66 minuta.
FUTOG: Perišić, Nešić, Mihajlović 7, Reljić 3, Radulović 4, Panić 1, Ljubičić 1, Spasenić (libero), Drobac 5, Kalman 5. Nisu igrale: Gemović i Milošević. Trener: Spasoje Milićević.
CRVENA ZVEZDA: Trnić 8, Čanak 5, Đurić 1, Vukomanović (libero), Jejić 3, Radmilović, Đorđević 1, Milenković 17, Stijepić 9, Lukić 16. Nisu igrale: Sekulić i Bukilić. Trener: Mirjana Musulin.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама