Кошарка Кошарка/Евролига

7. kolo Evrolige: Padali rekordi, prvi poraz ruske armije

Autor: CZBG Milan P. Foto: zvanični sajt Evrolige

Ostali smo vam dužni za predleg sedmog kola Evrolige. Izuzetno zanimljivo kolo, uz vrlo dopadljivu i kvalitetnu košaku, na kakvu smo i navikli gledajući najkvalitetnije evropsko takmičenje. Bilo je svega, uzbuđenja, fantastičnih individualnih učinaka i još dosta toga. Pa da krenemo redom…

thomas-heurtel-anadolu-efes-istanbul-eb16

Anadolu Efes nije dopustio iznenađenje na domaćem parketu. Oni su savladali ekipu Uniksa iz Kazanja  rezultatom 104-99. U ’’Abdi Ipekči’’ areni gledali smo veoma efikasnu košarku, što se iz rezultata jasno vidi. Na poluvreme gosti su otišli sa prednošću od pet poena razlike (49-54). Međutim, treća četvrtina donosi prevagu na strani domaćina. Ovu deonicu igre košarkaši Efesa rešili su u svoju korist sa 12 razlike i čak 32 postignuta poena. U redovima domaćina istakao se Tomas Ertel sa 24 poena i 8 asistencija. Pratili su ga Dešon Tomas sa 20, te Čedi Osman sa 16 poena. Svoj doprinos dali su i Derik Braun sa 6 i Džejson Grendžer sa 8 asistencija. Prvi poenter lige, Kit Lengford, zabeležio je još jednu izvanrednu partiju, postigavši 25 uz 9 asistencija.

daniel-hackett-olympiacos-piraeus-eb16

U dvorani ’’Mira i prijateljstva’’ Olimpijakos je porazio Barselonu rezultatom 59-52. Stiče se utisak da je kompletan meč protekao u ritmu koji više odgovara domaćoj ekipi. Oni su kvalitetnom, agresivnom odbranom sveli pulene Jorgosa Barcokasa na mali broj poena. Kapiten ekipe iz Pireja, Vasilis Spanulis, predvodio je svoj tim sa 15 poena i 6 asistencija. Pratili su ga Erik Grin sa 9, te Janis Pepetru sa 8 poena. U redovima katalonskog giganta istakao se Džonatan Holms sa 13 poena i 9 skokova, dok je Tajris Rajs zabeležio 11 poena.

milos-teodosic-cska-moscow-eb16

Oreol nepobedivosti skinut je sa ekipe moskovskog CSKA. Armejci su prvi poraz u sezoni doživeli na gostujućem parketu. Od aktuelnog šampiona bila je bolja ekipa Darušafake (91-83). Silovit start i vođstvo od 13-0 dali su vetar u leđa ekipi Dejvida Blata. Gosti su uspeli da koliko-toliko dođu do daha i vrate se u meč, ali je to bilo dovoljno samo za častan poraz. Domaćina je u pobedi predvodio Bred Vanamejker sa 18 poena, 5 skokova, 7 asistencija i 4 ukradene lopte. U redovima poraženog tima valja istaći učinak Miloša Teodosića sa 15 poena i 10 asistencija, ali i partije Nanda De Koloa i Korija Higinsa (17 poena).

sonny-weems-maccabi-fox-tel-aviv-eb16

Drugu pobedu kod kuće zabeležila je ekipa Makabija iz Tel Aviva, porazivši Fenerbahče rezultatom 87-77. Prevagu je donela druga deonica, gde je ekipa Željka Obradovića primila čak 28 poena. Domaći su prednost održavali i u drugom poluvremenu, pre svega zahvaljujući dobrom šuterskom raspoloženju. Soni Vims je ubacio 22 poena. Pratio ga je Ohajon sa 19 postignutih koševa. U redovima gostiju valja istaći partiju centarskog tandema – Jana Veselog (16 poena) i Ekpe Juda (17 poena). Ova pobeda Makabija naročito dobija na značaju, imajući u vidu da je ponos Izraela do trijumfa došao bez Endrua Gaudloka, jednog od svojih najboljih igrača.

Ekipa Armanija je, manje-više, rutinski pobedila špansku Baskoniju (88-76). Domaći su vodili od početka meča, te se pobednik maltene nije dovodio u pitanje ni jednog trenutka. Takođe, Jasmin Repeša je ovom utakmicom još jednom potvrdio da ima izuzetno napadački potentnu ekipu. Armani je do pobede došao na krilima Rakima Sandersa (19 poena). Larkin je, sa druge strane, popunio gotovo sve statističke kolone – 21 poen, 9 asisntecija i 4 ukradene lopte.

Serhio Ljulj je još jednom potvrdio kakav je igrač. Sa 30 poena nosio je ekipu Real Madrida do pobede protiv atinskog Panatenaikosa. Ljulju je, sa druge strane, parirao odlični Nik Kalates sa 15 poena i 9 asistencija. U meču prepunom uzbuđenja Kraljevski klub je došao do pete pobede i sada se nalazi na drugoj poziciji.

I, za kraj, osvrnimo se na duel Žalgirisa i Galatasaraja. U meču ekipa koje se nalaze na začelju tabele bio je uspešniji litvanski predstavnik, rešivši utakmicu u svoju korist rezultatom 87-75. Žalgiris je uhvatio dobar ritam u drugoj četvrtini i tu prednost nije ispuštao do kraja. Najefiksniji igrač bio je Brok Motum sa 24 poena.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама