Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Hrabra Zvezda slavila u Turskoj

Autor: CZBG

Taman kada pomislite da smo dosegli neki gornji nivo mogućnosti, naš tim vođen stručnim štabom napravi iskorak. Po ko zna koji put, Dejan Radonjić i igrači su napravili nešto nestvarno i u paklu istanbulske dvorane ‘Abdi Ipekči’ dobili domaći Galatasaraj 83:85 (30:17, 17:30, 20:22, 16:16). Na krilima neverovatnog Marka Simonovića, jedno od najtežih gosotvanja je osvojeno. 

 

Image result for marko simonovic

Utakmicu su pratile ogromne rezultatske amplitude. Počeo je Galatasaraj silovito i već posle pet minuta imao dvocifrenu prednost, a naš tim zabeležio svega tri poena. Onda je Luka Mitrović dobio drugi faul i vreme je bilo da u sastav uđe Marko Simonović. Krenuo je Marko da pogađa svoje trojke, ali je i u odbrani bio odličan. Međutim, Galatasaraj je imao izuzetno moćnu prvu četvrtinu, tako da je otišao na dvominutnu pauzu sa 13 poena prednosti, 30:17. I kada pomislite da je meč gotov, onda ekipa Dejana Radonjića pokaže karakter. Druga petorka, predvođena Gudurićem, Simonovićem i Bjelicom dolazi do egala već sredinom druge četvrtine, a četvrtina završava istim onim rezultatom kao i prva, samo što je sada Zvezda ubacila 30, a Galatasaraj 17 poena.

Osokoljeni dobrom drugom četvrtinom, Zvezda nastavlja da melje u trećoj i dolazi se do neverovatnih 15 poena razlike 50:65. Gospodario je Kuzmić pod oba obruča, Jović teledirigovanim pasovima je istog nalazio tako da je Atamanu ostalo da zove time out. Nažalost, po naš tim, Galatasaraj nastavlja silovito i nošeni frenetičnom publikom stiže na samo dva poena zaostatka 67:69. Evidentno je bilo da se Zvezda pogubila onog časa kada je Stefan Jović izašao iz igre. Već tada je bilo jasna da se sprema nova infarkt završnica. Četvrta četvrtina je donela nervozu obe ekipe i nešto bolji Galatasaraj koji je konstantno vodio, ali ne više od četiri poena. A onda, time out naše ekipe na – 3 dva minuta pred kraj meča. Napad dole na Kuzmića, sledi vrhunska odbrana i poeni Jovića u kontri za +1. Napad smo ovaj put odbranili a Jović je pogodio prvo bacanje, drugo omašio i veliko slavlje je moglo da počne.

Velika pobeda našeg kluba, gotovo nestvarna. U trenutku gde imamo 11 domaćih igrača i Đenku koji kao da je naš, mi pobeđujemo mnogo skuplji i jači sastav Galatasaraja u sred Istanbula. Sistem koji je napravljen daje fantastične rezultate i usuđujem se reći da je samo nebo granica. Bravo Zvezdo !!

GALATASARAJ – CRVENA ZVEZDA 83:85
/30:17, 17:30, 20:22, 16:16/

Dvorana: Abdi Ipekči
Sudije: Roča, Fudis, Viklicki

GALATASARAJ: Smit 4, Preldžić, Micov 1, Tajus 19, Tompson 4, Šilb 1, Plajs 2, Dej 24 (4/7 za tri, 8sk, 4il), Guler 4, Dibler 4, Dentmon 12, Koksal 8.

CRVENA ZVEZDA: Rebić, Dangubić 9, Mitrović 1, Lazić 3, Simanić, Dobrić, Simonović 23 (4/6 za tri, 4sk), Dženkins, 3 Gudurić 11, Jović 14p, 9as, 6il  Kuzmić 11p, 7sk,  Bjelica 10p, 5sk.

Скочи на траку са алаткама