Кошарка Кошарка/Вести

Marko Tejić na pozajmici u Mega Leksu

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

Košarkaš Crvene zvezde, Marko Tejić, prelazi u ekipu Mega Leksa iz Sremske Mitrovice kao pozajmljeni igrač crveno-belih.

Košarkaš Crvene zvezde Marko Tejić, koji je u finišu sezone igrao u dresu FMP-a, naredne sezone nastupaće za ekipu “Mega Leksa”, predstavnika Srbije u FIBA Ligi šampiona, kao pozajmljeni igrač KK Crvena zvezda.

Želja košarkaškog kluba Crvena zvezda je da, ovom pozajmicom omogući svom igraču dovoljno prostora i minuta na parketu, koje će imati utakmicama ABA lige, domaćim takmičenjima, ali i FIBA Ligi šampiona u kojoj će ekipa “Mega Leksa” nastupati kao jedini predstavnik Srbije u tom takmičenju. Očekujemo, da se Marko Tejić, koji je član Crvene zvezde još od 2011.godine, pravilno razvija i nastavi sa igračkim napretkom, od koje će na prvom mestu koristi imati srpska košarka i KK Crvena zvezda.

Marko Tejić je dres FMP-a u kojem je završio i prethodnu sezonu, nosio još 2008.godine, a takođe je bio član i mlađih selekcija reprezentacije Srbije. U sezoni 2011/2012 je nastupao za juniore Crvene zvezde, potom je prešao period “kaljenja” u FMP-u, a u sezoni 2013/2014 je prekomandovan u prvi tim crveno-belih.

Sa reprezentacijom Srbije je na Evropskom prvenstvu 2015. godine osvojio zlatnu medalju, a sa Crvenom zvezdom dve titule u ABA i KLS ligi i dva nacionalna kupa.

Скочи на траку са алаткама