Кошарка Кошарка/Вести

Čarls Dženkins potpisao na 2 godine

Autor: CZBG, Severna Armija

Bivši košarkas Italijanskog prvaka Emporio Armani Milana, Čarls Dženkins, popularniji kao “Đenka”, postao je novi/stari igrač Crvene zvezde.

Starsport

Čarls Dženkins je u Armani stigao posle dve odlične sezone u Crvenoj zvezdi, ali izgleda kao da se ovaj Amerikanac sa srpskim pasošem nije baš najbolje snašao u Italiji. On je prosečno beležio svega 5.5 poena po meču, ali ruku na srce, u drugom delu prvenstva skoro da nije ni igrao.

Ono što će obradovati Delije, jeste to što se “Đenka” vratio tamo gde pripada. On je partiju života imao upravo u Crvenoj zvezdi kada je u 1/4 finalu Evrokupa sam pobedio Budiveljnik u produžetcima. Na tom meču ubacio je čak 29 poena (šest trojki) pred 25.000 gledalaca. To je bila utakmica koju on, a i Delije, sigurno nikada neće zaboraviti. Ono što je najbitnije, Dženkins ima srpski pasoš tako da se ne vodi kao stranac već kao domaći igrač, a možemo reći da je Zvezda dovela odličnog “domaćeg” igrača.

U ime našeg sajta i svih navijača Crvene zvezde, Đenki želimo srećan povratak na mesto uspeha i da se zajedno radujemo novim uspesima i titulama.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама