Кошарка Кошарка/Вести

Bobi gost kampa KK Crvena zvezda

Izvor: zvanični sajt KK Crvena zvezda

Nekadašnji centar KK Crvena zvezda Telekom Boban Marjanović bio je gost kampa koji je u subotu okončao i drugu smenu. Popularni Bobi podelio je medalje i plakete učesnicima, i brojnim klincima jedno popodne učinio nezaboravnim.

Bivši centar KK Crvena zvezda Telekom, Boban Marjanović, iznenadio je mnogobrojne polaznike druge smene četvoronedeljnog  “RED STAR BASKETBALL SUMMER CAMP 2016”.
“Dobroćudni džin” kako ga mnogi u svetu košarke oslovljavaju, izdvojio je vreme za svoj bivši klub, i bio gost Zvezdinog kampa koji se nakon Vrnjačke Banje preselio na Zlatibor.
Bobi se kako i sam kaže, uvek rado odaziva na sve pozive crveno-belih, pa je ovoga puta izdvojio vreme kako bi se družio za ucesnicima Zvezdinog kampa na kome je uz sjajno druženje sa decom, podučavao i neke tehničke košarkaške elemente:
“Oduševljen sam pozivom Crvene zvezde, i zaista je sjajno naći se ovde pred malim košarkašima i podeliti sa njima svoja košarkaška iskustva, jer oni su naša budućnost koju moramo da naučimo pravim stvarima i damo im prave smernice.”
Bobi je dodao da je pored igranja u Zvezdi, decu najviše zanimalo, kako je to biti u NBA, deo najjače lige, i igrati protiv najboljih košarkaša na svetu:
“Dosta njih je interesovalo kako je igrati u Americi, u NBA, medu najboljim košarkašima na svetu. Svi oni znaju ko su Džejms, Brajant i ostali, iako su i dalje mali, znaju dosta o košarci, ali da bi došli to toga, moraju puno da rade i da na prvom mestu, vole košarku.”
Kamp KK Crvena zvezda Telekom raste iz godine u godinu. Ove, u 4 smene, kamp ima preko 450 polaznika, od toga i 30 devojčica, preko 100 mladih košarkaša iz inostranstva: Rusije, Nemačke, Islanda, Kanade, Australije i svih zemalja iz okruženja Srbije. Posebno veselu atmosferu stvarali su mali Islanđani koji su uz košarku pomno pratili i fudbal, zbog istorijskog uspeha svoje A selekcije:
“Ovo je zaista sjajno što Zvezda radi, okupiti ovako veliki broj dece na jednom mestu i učiti ih ne samo o košarkaškim stvarima, vec i o drugim, za život važnim detaljima. Čuo sam da imaju kvalitetne vannastavne aktivnosti, i to je ono što decu zbližava, i to je ono što sam i ja voleo ka klinac. Upravo ovakvi kampovi deci ostaju u pamcenju za ceo život.”
Svi ucesnici “RED STAR BASKETBALL SUMMER CAMP 2016” pored košarkaškog programa imaju i dobro organizovane aktivnosti van terena, brojne šetnje po Zlatiboru, upoznavanje znamenitosti… Takode, mališani su u prilici da posete i  Zvezdin “Fan store” koji se nalazi na Zlatiboru i obogate svoju kolekciju crveno-belih stvari.
Kamp KK Crvena zvezda TElekom tako je sa velikim uspehom završio i svoju drugu smenu, u toku je treća sedmodnevna, a u poslednoj, najveći broj dece stiže iz inostranstva, što je još jedna potvrda da se u KK Crvena zvezda dobro radi sa mlađim selekcijama.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама