Одбојка Одбојка/Вести

Ozvaničena saradnja Zvezde i Fakulteta za menadžment

Izvor: zvanični sajt OK Crvena zvezda

Odbojkaški klub Crvena zvezda i Fakultet za menadžment potpisali su danas Sporazum o saradnji u pres centru Sportskog društva Crvena zvezda.

Saradnja između OK Crvena zvezda i Fakulteta za menadžment iz Sremskih Karlovaca je potpisana na četiri godine, a podrazumevaće stipendiranje sportista našeg kluba. Ugovor o saradnji su potpisali Ana Avramović, generalni direktor OK Crvena zvezda i prof. dr Goran Kvrgić, dekan Fakulteta za menadžment u prisustvu svih odbojkašica i odbojkaša Crvene zvezde, kao i prof. dr Vesne Ćilerdžić, prodekana za nastavne i vannastavne aktivnosti Fakulteta za menadžment.

Imamo izuzetnu čast da potpišemo Sporazum o saradnji sa Fakultetom za menadžment. Želja nam je da pored naših sportskih ciljeva obratimo posebnu pažnju i na edukaciju naših sportista. Uslovi koje Fakultet daje članovima našeg kluba su vrlo primamljivi i želja nam je da posle završne sportske karijere naši sportisti završe fakultet i budu spremni za profesije za koje će se edukovati na fakultetu – rekla je Ana Avramović, generalni direktor OK Crvena zvezda.

Veliki broj nekadašnjih, pa i sadašnjih, članova OK Crvena zvezda diplomiralo je na brojnim fakultetima, pa će nakon sportske moći da grade i uspešnu poslovnu karijeru.

Jako nam je drago kada se naši sportsti, kao što su Maksim Buculjević, Vuk Milutinović, Filip Stoilović, Anja Spasojević, Nađa Ninković, Marina Vujović i ostali odbojkaši i odbojkašice, pohvale da imaju diplomu fakulteta, da su spremni da nastave i poslovnu po završetku svoje sportske karijere – sa ponosom je istakla Ana Avramović.

Izostajanje sa nastave zbog treninga je veliki problem za profesionalnog sportistu i to je Fakultet za menadžment prepoznao zbog čega se rukovodstvo odlučilo da napravi poseban vid nastave za sportiste Srbije.

Fakultet za menadžment je nastao 2002. godine. Ono po čemu se naš fakultet razlikuje od drugih jeste odnos koji imamo prema vrhunskim sportistima. I ne samo prema vrhunskim sportistima, već svim ljudima koji u datom trenutku imaju fokus na sport. Ono što smo mi prepoznali kao problem vrhunskih sportsita jesu sportske obaveze. Profesionalni sportisti imaju jako malo slobodnog vremena jer su fokusirani na ono što je primarno za njih u ovom trenutku i to je razlog zašto veliki broj sportista završi sportsku karijeru, a nema završenu školu iz prostog razloga što nije imao kada da je završi. Razmišljali smo na našpem fakultetu o tome i napravili smo poseban vid nastave za sportiste. Nastave se odvija u terminima kada studentu-sportisti to odgovara. Mislim da smo jedini na teritoriji naše zemlje koji na ovaj način prilazi sportistima. Taj program je rezultirao sve većem broju sportista koji upisuju naš fakultet, što je meni i mom timu nešto što jako mnogo znači – rekao je između ostalog dekan Fakulteta za menadžment prof. dr Goran Kvrgić.

Velike zasluge za uspostavljanje saradnje između OK Crvena zvezda i Fakulteta za menadžment pripadaju prof. dr Vesni Ćilerdžić, prodekanu za nastavne i vannastavne aktivnosti.

Izuzetno sam počastvovana što naš Fakultet za menadžment potpisuje Ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa velikim klubom kao što je Odbojkaški klub Crvena zvezda. Družićemo se zajedno kroz nastavu, kroz predavanja, kroz vannastavne aktivnosti… Neki od vas su već učestvovali i u sportskim aktivnostima, osvojili su medalje za naš fakultet. Želim vam dobrodošlicu na Fakultet za menadžment – izjavila je prof. dr Vesna Ćilerdžić.

Promoteri i stipendisti Fakulteta za menadžment u narednom periodu biće Katarina Čanak, Bojana Milenković i Aleksandar Gmitrović, a svi ostali članovi koji završe srednju školsku spremu, a žele da se upišu na Fakultet za menadžment, dobiće preporuku od kluba i za njih će biti povlašćeno studiranje, dobiće 50% popust na školarinu od strane fakulteta.

Jako mi je drago što Crvena zvezda misli na svoje igrače i na naše obaveze. Veoma sam srećan i zahvalan OK Crvena zvezda i Fakultetu za menadžment što su prepoznali našu potrebu. Nadam se da ćemo opravdati očekivanja fakulteta i da će biti ponosni na nas, kao što ćemo mi biti ponosni što smo studenti Fakulteta za menadžment – kazao je Aleksandar Gmitrović, prvotimac Crvene zvezde.

Srećna sam i raduje me što Crvena zvezda svake godine ima sve više sponzora. Nadam se da će naš klub i Fakultet za menadžment imati lepu saradnju koja će dugo trajati. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali u tome da se odlučim da upišem Fakultet za menadžment – rekla je Bojana Milenković.

Želim da se zahvalim Fakultetu za menadžment što nam je pružio priliku da se upišemo. Trudićemo se da predstavljamo fakultet u što lepšem svetlu, da budemo što bolji sportisti i da kao što budemo ostvarivali dobre rezultate na terenu, tako isto budemo dobri studenti – konstatovala je Katarina Čanak.

 

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама