Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши Одбојкашице СДЦЗ

Crvena zvezda ponosna na svoje reprezentativce

Izvor: Zvanični sajt OK Crvena zvezda

Kao i svakog leta kada se spusti zavesa na domaća klupska takmičenja, kreću brojna takmičenja nacionalnih selekcija.

Odbojkaški klub Crvena zvezda s ponosom ističe da će ovog leta za reprezentacije Srbije u svim kategorijama nastupati 13 odbojkašica i odbojkaša našeg kluba.

Muška seniorska reprezentacija Srbije sa velikim uspehom igra u I diviziji Svetske lige. Naši reprezentativci su izborili plasman na finalni turnir u Krakovu, a u sastavu Srbije igra i bloker crveno-belih Aleksandar Okolić.

Ženska reprezentacija Srbije za odbojkašice do 23 godine će igrati na Evropskom kvalifikacionom turniru, u Vrnjačkoj banji (27-31. jula), za Svetsko prvenstvo. Crveno-bele će na tom takmičenju predstavljati Bojana Milenković, Vanja Bukilić, Milica Tasić i Anastasija Sekulić.

U kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo za juniorke koje se održavaju od 7. do 9. jula u Vrnjačkoj banji igraće Ana Jakšić, Vanja Bukilić, Anja Ašonja, Tijana Milojević, Tamara Radmilović, Anastasija Sekulić i Milica Tasić.

Crvena zvezda će imati i dva predstavnika u muškoj kadetskoj reprezentaciji Srbije na Balkanskom prvenstvu, koje se od 6. do 10. jula odžava u Dobriču u Bugarskoj. Naši kadetski reprezentativci su Nikola Meljanac i Filip Trifunović.

Na Balkanskom prvenstvu za pionirke, koje će se održati od 13. do 17. jula u Kazanluku, u Bugarskoj, u sastavu reprezentacije Srbije nastupaće naše odbojkašice Andrea Tišma i Natalija Čolaković.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама