Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

SLAVLJE NE MOŽE DA POČNE: Partizan pobedom produžio finalnu seriju

Autor: CZBG, Zelenković V.

Da bi pobedio u košarkaskom derbiju, moraš krvavo da radiš na obe strane terena. Da bi pobedio Partizan, moraš da igraš odbranu. Zvezda to sinoć nije radila. Nije nam bila dovoljna opomena prošla utakmica, gde smo pobedili samo zahvaljujući genijalnosti i velikom talentu našeg bisera Gudurica, nego smo nastavili po starom.

Foto: Bane T. Stojanović

Doduše, počeli smo dosta jako defanzivno. Petorka Jović, Kinzi, Dangubić, Mitrović i Cirbes dopustila je protivniku samo pet poena u prvoj četvrtini. Jedino je poentirao Džouns, oba puta sa poludistance. Odlično smo branili reket, osigurali smo skok i nismo dopustili protivnicima da se razigraju. U tom trenutku sve je izgledalo odlično i igrači su možda i pomislili da su već osvojili prvenstvo.
Gosti nisu delili mišljenje naših igrača i konsolidovali su redove. Predvođeni Veličkovićem, postepeno su stizali zaostatak i u jednom trenutku i poveli, ali naši igrači su, dobrom ofanzivnom rolom Cirbesa, vratili prednost i na odmor se otišlo sa dva poena prednosti za našu ekipu (29-27).

Foto: Bane T. Stojanović

Treća četvrtina i prvih tri minuta četvrte četvrtine su odličan pokazatelj kako ne treba da igramo. Slab pritisak na loptu, loše postavljanje, katastrofalno branjenje izolacije, loše odluke struke, srljanje u napadu, samo su deo stvari koje smo radili apsolutno pogrešno. Dopustili smo da se razigra Vilijams koji i nije kvalitetan napadač. U tom periodu rešavao je izolacije veoma lako. Igrači Zvezde nisu učinili ništa da bi izvršili pritisak na prevođenju lopte. Ostalim igračima protivničkog tima je poraslo samopouzdanje i krenuli su ulaziti šutevi iz svih pozicija.

Sa druge strane Zvezda nije imala odgovor na zonu. Nekoliko ishitrenih poteza ali i par zakašnjelih reakcija našeg trenera, doveli su do toga da Partizan dođe do najveće prednosti na utakmici (52-67).
Poslednjih pet minuta smo vidjeli Zvezdu koju smo gledali u Evroligu ove sezone. Mnogo energije, vrhunski pritisak na loptu i igra na ivici faula, doneli su mnogo grešaka Partizanovih igrača. Marko Simonović je najavio preokret povezavši 11 poena u poslednjoj deonici, ali dalje od -3 se nije moglo. Poslednji šut za produžetak nije pogodio metu i veliko slavlje gostiju je moglo da počne.
Finalna serija se nastavlja. Trenutni rezultat je 2:1 za naš tim, a sledeća utakmica je u četvrtak u 21 čas gde će Crvena zvezda igrati kao gost.

CRVENA ZVEZDA: Kinzi 10, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 4, Lazić 4, Micić 3, Simonović 15, Gudurić 3, Jović 5, Miler 5, Cirbes 19, Štimac.

PARTIZAN: Aranitović 4, Džouns 13, Murić 12, Marinković, Veličković 13, Vitkovac 4, Đumić, Magdevski, Milutinović 8, Vilijams 12, Vrabac 5, Vilson 4

Foto galeriju sa ovog susreta možete da pogledate OVDE

Скочи на траку са алаткама