Фудбал Фудбал/Омладински погон

Crveno-beli dečaci poraženi u 1/8 finala

Izvor: Zvanični sajt FK Crvena zvezda

FK Crvena zvezda i ove godine predstavlja Srbiju na jednom od najvećih projekata omladinskog fudbala na svetu – „Fudbal za prijateljstvo“. Četvrti put zaredom, naši predstavnici nalaze se među 32 tima iz istog broja zemalja, i učestvuju na Četvrtom međunarodnom dečijem Forumu „Fudbal za prijateljstvo“ u Milanu, koji se održava od 26. do 29. maja.

540-fff_57485c7ba84b3.jpg

Mladi fudbaleri Crvene zvezde su nakon žreba za protivnike u grupi dobili predstavnike Bešiktaša, Kairata i Tokija. Crvena zvezda je najpre remizirala sa Bešiktašom 1:1 (strelac Jovanović), potom je zabeležen još jedan remi, ovoga puta protiv Kairata 2:2 (Njamčulović oba gola), a nakon toga je pobeđen Tokio rezultatom 1:0 (Jovanović).

Crvenu zvezdu je u osmini finala eliminisala ekipa Sparte iz Praga. Nakon 18 minuta regularnog dela igre nije bilo golova, a potom su u produžecima obe ekipe postigle po gol (Jovanović strelac). Nakon izvođenja jedanaesteraca, češki tim je bio bolji – 3:2.

– Ponosan sam na ove momke, pokazali su se u pravom svetlu. Zaslužuju da nose Zvezdin dres i nista im se ne može zameriti. Igrali su i protiv starijih od sebe, pogotovo protiv Sparte čiji igrači mogu da igraju protiv naših kadeta. Svaka čast za celokupnu organizaciju turnira – rekao je direktor Omladinske škole našeg kluba, Dragan Mladenović.

Projekat „Fudbal za prijateljstvo“, organizovan od strane kompanije Gazprom, zvaničnog partnera UEFA Lige šampiona, predstavlja izuzetnu društvenu inicijativu koja čini vodeću snagu omladinskog fudbala još od 2013. godine. Među onima koji podržavaju ovaj projekat širom sveta (preko 250,000 aktivista i učesnika do danas), nalaze se cenjeni sportisti, političari i kulturni poslenici. Do sada je održano preko 290 lokalnih događaja iz programa „Fudbal za prijateljstvo“ u zemljama-učesnicama projekta tokom četiri godine njegovog trajanja, koji je na godišnjem nivou medijski pokrivalo više od 1000 novinara. Projekat „Fudbal za prijateljstvo“ zvanično je podržan od strane FIFA, UEFA, vodećih fudbalskih klubova i sportskih federacija širom sveta.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама