Остали спортови

Mlađi juniori šampioni, mlađe juniorke druge

Izvor: zvanični sajt SD Crvena zvezda

U nedelju 8. maja održano je ekipno prvenstvo Srbije za mlađe juniorke i juniore. Domaćin takmičenja bio je AK Vojvodina iz Novog Sada.

Muška ekipa Crvene zvezde u borbi protiv Vojvodine, Partizana, Zemuna… došla je do prvog mesta i najvišeg pobedničkog postolja. Ekipu su činili: Nikola Kovačević, Uroš Ivanović, Sava Stuparević, Đorđe Despotović, Nikola Anastasijević, Luka Babić, Nemanja Gordić, Jasmin Halili, Stamenković Đorđe, i Luka Milanović.

Od prve discipline poveo je AK Crvena zvezda. 110m prepone Uroš Ivanović istrčao je za 15,03 sekunde i ostavio iza sebe Stefana Jakišića iz Partizana i Dimitrija Novakovića iz zemunske Mladosti. Prednost Crvene zvezde istopila se nakon trke na 100m gde je sjajni Đurović Vasilije iz Vojvodine istrčao 11,15 sekundi i ostavo iza sebe Došana Juroševića iz Zemina, našeg Nikolu Kovačevića i Tasić Marka – od ove godine člana beogradskog Partizana. Ređale su se discipline, a Vojvodina i Zvezda smenjivale u vođstvu. Novosađani su odneli pobedu u skoku u dalj, bacanju kugle, ali je Zvezda nadoknadila bodove u trkama na 1.500m i 3.000m kao i skokom u vis Jasmina Halilija prko 2.01m. Na kraju pred samu trku štafeta ostalo je samo da se potvrdi pobeda Crvene zvezde.

Odlična je bila i ženska ekipa Kluba. Predvođeni našom najboljom bacačicom kugle, Sarom Ognjenović koja je još jednom potvrdila normu za EP, do samog kraja vodila se neizvesna borba sa AK Vojvodina za 1. mesto. Na kraju, presudila je disciplina 800m. Nažalost zbog virusa koje su „zaradile“ na pripremama dve naše takmičarke nisu smele da startuju.

Ekipu AK Crvena zvezda činile su:Jovana Petrović, Angela Ilić Roncelli, Marija Lukić, Mina Gajić, Jovana Savićević, Anđela Balinovac, Sara Ognjenović, Ljubica Breković i Marta Kljajić.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама