Рукомет Рукомет/Вести СДЦЗ

Uspeh rukometnih nada u reprezentaciji

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Mladi rukometaši, izdanci crveno-bele škole rukometa, na čelu sa trenerom Igorom Nikolićem, zabeležili su uspeh u protekloj rukometnoj pauzi.

Nakon generacije 1997, od kojih je nekoliko već u prvom timu, klasa 2000/2001 je nova generacija koja obećava i u koju se polaže mnogo nade. Oni su to potvrdili i u reprezentaciji, zajedno sa trenerom Igorom Nikolićem, koji je priključen stručnom štabu reprezentacije za ovu generaciju. Rezultat se odmah video.

Uz trenera Igora Nikolića, koji predvodi pionire sa legendarnim Žikicom Milosavljevićem, boje Srbije branili su kapiten Ivan Horvat (levi bek), Sava Hajdin (levo krilo), Dejan Milinković (desno krilo) i golman Aleksa Maksa, kao i kadet Dimitrije Stolić.

U Rumuniji su odigrane tri utakmice, u gradu Turnu Severin. U prve dve utakmice Rumunija je slavila, ali u trećoj utakmici je viđen pravi odnos snaga. Pioniri su bili veoma ubedljivi, zabeležili uspeh i slavili 26:16. Milinković je postigao pet golova, Horvat tri gola, dok je Stolić bio strelac pobedonosnog gola u kadetskoj konkurenciji (31:30).

1[tab

Posle Rumunije za generaciju 2000, usledio je turnir u Grčkoj, i utakmice protiv domaćina Grčke, Izraela, Mađarske, Hrvatske i Kipra. Sava Hajdin je briljirao protiv Kipra sa sedam golova, Dejan Milinković je dodao šest, dok je protiv reprezentacije Izraela zabeležio sedam golova.

U intervjuu za sajt Rukometnog saveza Beograda, trener Igor Nikolić je pričao o generaciji 2000.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама