Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Peti uzastopni poraz crveno-belih

Izvor: Zvanični sajt RK Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde pretrpeli su i peti uzastopni poraz u plej-ofu. Crveno-beli su poklekli na gostovanju protiv Sloge u Požegi rezultatom 19:24 (10:14) u 6. kolu doigravanja za prvaka Srbije.

Za Crvenu zvezdu je debitovao Aleksandar Pavlović, pojačanje iz niškog Železničara, ali se odsustvo krilnih rukometaša Mladena Šotića i Alekse Kljajića mnogo osetilo u igri Beograđana.

Dobar početak gostiju iz Beograda i vođstvo od 7:4 preko raspoloženih strelaca Aleksandra Dragutinovića i Uroša Radosavljevića nije nagoveštavalo veliki pad u drugom delu prvog poluvremena. Međutim, golman domaćih uspeo je da odbrani čak četiri sedmerca Zvezdinim rukometašima. Da su Dragutinović, Radosavljević, Pavlović i Todorović bili precizni iz kaznenih udaraca, ekipa Nenada Peruničića ne bi bila u rezultatskom zaostatku nakon prvog dela susreta. Za kratko vreme Sloga je sa četiri pogotka u nizu preokrenula na 8:7, Dragutinović je izjednačio u 21. minutu, ali je do poluvremena gostujući tim postigao samo dva pogotka. Golman Požežana Aleksandar Milenković bio je izuzetno raspoložen i odbranio brojne udarce Zvezdinim igračima, dok su na drugoj strani domaći postigli tri gola u nizu i do kraja prvog dela igre održali do tada najveću prednost od četiri razlike (14:10). Problemi sa manjkom igrača uslovili su Nenada Peruničića da pravi brojne izmene, a nisu pomogli ni tajm-auti u pokušaju da se ekipa trgne i vrati u igru.

Početak drugog poluvremena doneo je mnogo bolje izdanje Crvene zvezde. Odbrana Zlatanovića, neiskorišćen napad Sloge, dva pogotka kapitena Todorovića i jedan talentovanog Pavlovića i crveno-beli su prišli na samo gol zaostatka (13:14). Međutim, domaćin uzvraća serijom od 3:0, da bi gosti preko Dragutinovića i Todorovića prišli na 15:17 u 42. minutu.

Novi Zvezdin nalet, čvršća odbrana, intervencije Zlatanovića i novi golovi Dragutinovića i Radosavljevića donose prilazak na gol zaostatka (18:19). Ipak, to je praktično bilo sve što su crveno-beli učinili. Olako su dopustili Požežanima da prelome meč i do kraja nisu iskoristili još tri sedmerca. Pavlović je pogodio stativu, dok je čuvar mreže domaćih odbranio kaznene udarce Nikoliću i Radosavljeviću. Uz mnogo grešaka u napadu, bilo je i grubih prekršaja igrača Sloge, zbog kojih je isključen Mandić, koji je ušao u raspravu sa njima. Bunio se i Todorović iz istih razloga, a za to vreme je Sloga iskoristila svoje šanse i serijom od 5:0 stigla do nedostižne prednosti. Pred kraj je mladi Dimitrije Stolić realizovao sedmerac i prekinuo Zvezdinu desetominutnu agoniju.

Sedam neiskorišćenih sedmeraca, Babić i Mandić praktično bez učinka u napadu, odsustvo Šotića i Kljajića, nedovoljan broj kvalitetnih igrača za ovaj takmičarski nivo i brojne greške kumovali su još jednom neuspehu i pored velike podrške grupe Zvezdinih navijača kojima se klub zahvaljuje na bodrenju uz izvinjenje što njihovi ljubimci nisu uspeli da prekinu seriju poraza.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili su Aleksandar Dragutinović i Uroš Radosavljević sa po šest golova. U ekipi Sloge istakli su se Nemanja Gojković sa pet i Milan Pavlović sa četiri pogotka. Golmani Aleksandar Milenković i Dejan Zlatanović bili su ponajbolji akteri meča.

SLOGA – CRVENA ZVEZDA 24:19 (14:10)

Požega – Hala sportova. Gledalaca: 1.000. Sudije: Marić (Pančevo) i Mašić (Zrenjanin). Sedmerci: Sloga 2 (2), Crvena zvezda 10 (3). Isključenja: Sloga 8, Crvena zvezda 6 minuta.

SLOGA: Raković, Milićević 2 (2), Stevanović, Stojčić, Delibašić, Spasić 2, Pernar, Milenković, Petrović 2, M. Pavlović 4, Andrejević 3, Bojanić, Kaltak 3, Gojković 5, Dimitrijević, Laković 3.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Bojičić, Radosavljević 6, Dragutinović 6 (1), Gačević, Stolić 1 (1), Antelj, Milosavljević, A. Pavlović 3 (1), Zlatanović, Todorović 3, Nikolić, Mandić, Babić, Leovac.

Crvena zvezda i Sloga imaju po dva boda na dnu plej-of tabele. Ekipa Nenada Peruničića u sledećem kolu dočekuje Spartak Vojput.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама