Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Crveno-beli prokockali veliku prednost u derbiju

Izvor: Zvanični sajt SD Crvena zvezda

Rukometaši Crvene zvezde poraženi su na domaćem terenu u 3. kolu plej-ofa u večitom derbiju protiv Partizana rezultatom 25:26 (13:9).

Crveno-beli su ponovili greške iz prethodnog derbija i prokockali lepu prednost iz prvog poluvremena, ali su ovoga puta platili visoku cenu u vidu prvog poraza od strane večitog rivala ove sezone. Aleksa Maksić je bio strelac pobedonosnog pogotka iz sedmerca, a Zvezda nije uspela da uzvrati u poslednjih desetak sekundi nakon tajm-auta.

Posle nešto sporijeg početka, domaći tim postiže prvi pogodak početkom petog minuta preko pivota Dejana Babića za izjednačenje. Nešto kasnije je Mladen Šotić kao brzi voz prošao kroz odbranu Partizana za vođstvo od 3:2, ali gosti preko Živkovića, Radojkovića i Pešića prave seriju od 3:0 za preokret i prednost od 5:3.

Ekipa Nenada Peruničića je polako hvatala zalet. Dragutinović je realizovao prvi sedmerac na utakmici, Kljajić izjednačio, Zlatanović odbranio kazneni udarac Mršulji, a Dragutinović još jednom bio precizan sa sedam metara za novi preokret i Zvezdino vođstvo od 7:6.

Usledio je period meča koji je u potpunosti pripao klubu iz LJutice Bogdana. Velika serija domaćeg sastava od 5:0 donosi ubedljivo vođstvo od 13:8. Todorović, Dragutinović, Mandić, Babić na sjajno dodavanje kapitena i još jednom Mandić sa distance donose veliku prednost, Antelj je između toga odmah po ulasku na teren odbranio sedmerac, ali ko je mogao tada naslutiti koliko će na kraju navijači Zvezde žaliti za ispuštenim vođstvom od pet razlike. U samom finišu prvog dela igre Kukić je smanjio na 9:13.

Nastavak nije doneo tako dobru igru Zvezde. Ostaje misterija da li je crveno-bele opustilo ubedljivo vođstvo ili je nešto drugo bilo u pitanju, ali odmah se videlo da se stvari ne odvijaju po volji domaćeg tima koji je tokom celog meča imao veliku podršku svojih navijača sa tribina. Pesma nije prestajala ni u jednom trenutku, ali su gosti upornom igrom vrlo brzo uspeli da smanje na samo gol zaostatka pogocima Pešića i raspoloženog golgetera Živkovića. Ipak, Zvezdaši su još neko vreme održavali vođstvo od jednog do dva gola uglavnom Mandićevom uspešnom realizacijom, a jednom je i Šotić pogodio iz vrlo teške situacije za 17:15. Kapiten Todorović je ponovo odveo crveno-bele do plus dva (19:17), a nakon toga crno-beli posle dugo vremena stižu do izjednačenja golovima Živkovića i Sretenovića u 44. minutu.

Ni minut odmora nije prekinuo gostujuću seriju, jer je Maksić doveo rivala u vođstvo. Do kraja meča vladala je potpuna neizvesnost oko pobednika, ali Zvezda više nije uspela da stigne do prednosti. Todorović, Gačević, Mandić iz koraka sa distance i Radosavljević iz sedmerca za 23:23 donosili su crveno-belima izjednačenje, ali su gosti imali odličnog Tomića na golu koji je branio i sedmerce i pokušaje Zvezdinih rukometaša iz igre. Mladi Spasoje Gačević je preuzeo odgovornost u bitnim momentima i u maniru pravog razbijača silovito zakucao loptu u mrežu za još jedno izjednačenje (24:24) u 57. minutu. Pre toga je u velikoj želji da zatrese mrežu pogodio i svog saigrača Bojičića loptom u glavu na crti. Ekipa u još par navrata nije imala sreće, jer su se lopte posle Zlatanovićevih odbrana ili promašaja gostiju odbijale protivničkim igračima u ruke, pa su iz druge šanse uspevali da pogode mrežu. Sa druge strane se grešilo i u napadu posebno u drugom poluvremenu, sve u bespotrebnoj brzini, kada su rivali presekli nekoliko lopti i kontrama stizali do lakih pogodaka.

Derbi je dostigao tačku ključanja. Živković još jednom dovodi crno-bele u vođstvo pogotkom za 25:24, a Tomić na drugoj strani brani Todorovićev pokušaj. Zvezda nešto kasnije ipak uspeva da poravna na 25:25 pogotkom Babića. Igrao se poslednji minut kada se Sretenović vešto bacio i iznudio sedmerac, koji je realizovao Aleksa Maksić. Zvezdi je za napad ostalo svega 10 sekundi. Nisu se snašli crveno-beli, Babić je na kraju prestupio i šansa za osvajanje makar jednog boda otišla je u nepovrat. Velika šteta s obzirom na vođstvo od četiri razlike na poluvremenu i poraz na domaćem terenu koji će skupo koštati ekipu u borbi za visok plasman, jer tek slede dueli sa najozbiljnijim pretendentima za osvajanje titule.

Najefikasniji u Zvezdinim redovima bili su Nenad Mandić i Aleksandar Dragutinović sa po pet pogodaka, dok se Aleksa Kljajić četiri puta upisao u strelce. U ekipi Partizana istakli su se Nemanja Živković sa šest, Stevan Sretenović i Mihailo Radojković sa po pet, Živan Pešić i Aleksa Maksić sa po četiri gola.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 25:26 (13:9)

Beograd – Dvorana: SC Šumice. Gledalaca: 700. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) i Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Crvena zvezda 9 (6), Partizan 6 (4). Isključenja: Crvena zvezda 2, Partizan 6 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Janketić, Šotić 2, Bojičić, Radosavljević 1 (1), Dragutinović 5 (4), Gačević 2, Stolić, Antelj, Milosavljević, Zlatanović, Todorović 3, Nikolić, Mandić 5, Babić 3, Kljajić 4 (1), Leovac.

PARTIZAN: Šotra, Živković 6, Sretenović 5, Tomić, Pižurica, Đuričić, Peruničić, Radojković 5, Kukić 2, Pešić 4, Maksić 4 (4), Radović, Popović, Mršulja, Stošljević, Ćućuz.

Crveno-beli su ostali na učinku od dva osvojena boda, ali vremena za tugu nema, jer već u nedelju u Beograd stiže vodeća Metaloplastika, kada će Zvezda morati da juri bodove, jer u slučaju novog neuspeha vrlo rano može da se oprosti od borbe za visok plasman.

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама